skip to Main Content
Amazon Spanje zoekt telecom-partner om voetbalrechten La Liga te kopen

Amazon Spanje zoekt telecom-partner om voetbalrechten La Liga te kopen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Amazon wordt steeds groter in Spanje en iets meer dan een jaar geleden begon het Amerikaanse online warenhuis ook met Amazon Prime Video, een video streamingdienst in de lijn met Netflix en HBO. Om dit product beter op de Spaanse en internationale markt te plaatsen wil eigenaar Jeff Bezos de voetbalrechten van de Spaanse La Liga voetbalcompetitie kopen. Amazon wil dat vanwege het enorme bedrag wat men vraagt echter niet alleen doen.

Elk jaar worden de bedragen om de voetbalrechten te kopen van La Liga steeds hoger en men verwacht dat voor de komende vijf jaar diegene die de rechten wil hebben meer dan 1,3 miljard euro per seizoen moet neerleggen alleen voor het mogen uitzenden in Spanje en 2,3 miljard voor internationale uitzendrechten. Met dat soort bedragen is het voor de traditionele telecom en televisieaanbieders zoals Movistar, Vodafone en Orange niet meer te betalen.

Movistar (Telefonica) heeft als eerste aangegeven dat ze waarschijnlijk geen interesse meer hebben in de uitzendrechten voor het Spaanse competitievoetbal, het is simpelweg genoeg niet rendabel en kost meer geld dan wat het oplevert. Movistar is wat dat betreft de trendsetter en dus hebben Vodafone, Orange en andere aanbieders ook geen interesse. Daarom zijn er nieuwe spelers zoals Facebook die ook al eens heeft aangegeven interesse te hebben en dan nu Amazon, wat eens serieuze speler kan worden.

Amazon heeft reeds voorzichtig contact opgenomen met La Liga in Spanje. Het zou dan gaan om de televisie- en uitzendrechten voor de periode 2019-2022 waar alleen voor Spanje de La Liga schijnbaar 1,3 miljard euro voor wil hebben voor elk seizoen! Degene die de rechten overneemt moet dat voor minstens drie seizoenen doen dus het gaat om 3,9 miljard euro, 40% meer dan wat de vorige koper ervoor betaalde.

Amazon wil door middel van de in Spanje zeer belangrijke voetbalwedstrijden hun eigen Amazon Prime Video aanprijzen en het ledental flink vergroten. Amazon Prime Video en het recente Sky zijn in Spanje nog maar kleine spelers in de wereld van online streamingdiensten waar dit gedomineerd wordt door Netflix en HBO die samen meer dan twee miljoen abonnees hebben en Movistar, Vodafone en Orange die wat betreft het televisieaanbod samen 6,1 miljoen abonnees hebben. Zou Amazon erin slagen om samen met een van de drie laatstgenoemde bedrijven samen de voetbalrechten te kopen, dan zal Prime Video ook veel belangrijker gaan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken