skip to Main Content
Het Catalaanse ANC wil een collectieve hongerstaking vanwege zogenaamde politieke gevangenen

Het Catalaanse ANC wil een collectieve hongerstaking vanwege zogenaamde politieke gevangenen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Assemblea Nacional Catalana (ANC) wil een openbaar en collectief vasten of hongerstaking om de politieke repressie van de Spaanse staat aan de kaak te stellen. Zoals bekend roept het ANC al maanden “Llibertat presos polítics” ofwel vrijheid van de politieke gevangenen omdat in hun ogen de Catalaanse politici die of in de gevangenis zitten of die inmiddels gevlucht zijn naar het buitenland niet vanwege hun acties maar vanwege hun politieke overtuiging met de Spaanse justitie in aanraking komen ofwel vervolgd worden.

Volgens het ANC is er geen vrijheid van meningsuiting en mogen Catalaanse politici, zeker degenen die gevangen zitten of “uit noodzaak” zijn moeten vluchten naar het buitenland, hun politieke ideeën niet uiten en worden ze daarop afgerekend. Daarbij vergeten ze gemakshalve dat de Catalaanse separatisten alle wettelijke uitspraken naast zich neer hebben gelegd en ook de Grondwet niet hebben gerespecteerd op het moment dat ze doorgingen met het illegale referendum en alles wat daarna is gebeurd tot aan de, wat men nu zegt, symbolische verkondiging van de Catalaanse Republiek.

Om de repressie aan de kaak te stellen wil het ANC dus een collectief vasten (en ayuno) ofwel hongerstaking aangezien deelnemers, die zich via deze website kunnen inschrijven, gedurende dagen alleen maar water mogen innemen. Met andere woorden, men brengt op de een of andere manier met dit vasten het leven en de gezondheid in gevaar van de Catalaanse separatisten die er aan mee willen doen.

Om mee te kunnen doen aan het collectief vasten of hongerstaken mag men niet ouder zijn dan 75 jaar en moet er minimaal twee dagen en maximaal zeven dagen gevast worden. Het vasten zal gebeuren in openbare ruimtes waar enige vorm van controle zal zijn, het is dus niet de bedoeling dat men lukraak thuis gaat vasten om aandacht te vragen voor de zogenaamde politieke gevangenen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Zal wel ongrondwettelijk zijn. Dus Guardia Civil erop afsturen ?
  PS ik schrik telkens van de reacties. ‘Onder Franco was er wel orde’ ?????

  1. Nee joh, de Mossos moeten dit oplossen, als zij zich net als op 1-O passief gedragen gaat het ANC “ramadan” feestje gewoon door.

 2. Collectieve waanzin……; ik dacht dat we het zo een beetje gezien hadden maar nu weer dat…..;zij die het niet kunnen betalen om een gin/tonic te drinken in de Zwitserse bergen of te genieten van de open haard in de 4000 EUR/maand-villa in Brussel moeten nu nog het eten uit hun mond houden om dat zootje ongeregeld alsnog zijn gelijk te laten halen…..daar zijn geen woorden meer voor!!

 3. Prachtig, er zijn toch te veel Spanjaarden met overgewicht. Doen jongens en meisjes)!
  En… ‘t is toch vastentijd.

 4. Ik vind het een geweldig idee, als ze niet eten kunnen ze ook geen domme dingen meer roepen op den duur. En er zitten tussen hun ¨leiders¨ wel een aantal die wel wat aan hun overgewicht mogen doen, dus zo slecht is het niet.
  Alleen wat anderen al zeggen, ze verwachten het van de mensen die hun blind volgen, maar zelf zie ik ze er nog niet gaan zitten.

  Echt man man wat een trieste figuren…Zelf slopen ze politie auto´s, stelen de wapens en spullen uit die auto´s, bedreigen agenten die hun werk komen doen, sluiten een rechter en zijn medewerkers op en laten hen niet buiten komen….en zoals heel goed in het artikel staat, lappen alle wetten en regels aan hun laarsjes….en dan nu net doen of ze onderdrukt worden.

  Jarenlang hebben ze hun gang kunnen gaan met het onderdrukken van de mensen die in hun ogen ¨teveel Spaans¨ waren. Nu zijn ze betrapt op hun misselijke indoctrinatie praktijken en nu moeten ze de aandacht afleiden van de waarheid….met zoiets. Ga je gang, maar een hongerstaking van 2 tot 7 dagen….das niets heh….De Moslim gemeenschap en anderen geloofsstromen doen dat netjes een maand of 40 dagen, dan ben je pas een bikkel!

  Hongerstaking onder hun regels, zie je, zelfs daarvoor leggen ze de mensen nog regels op en dan jammeren over democratie en vrijheden….get real, niemand neemt ze nog serieus na al dit gedoe hoop ik

  1. Wanneer houdt die soap eens op, vind dat de Spaanse overheid
   Veel te veel clementie toont ze worden met fluwelen handschoenen aangepakt,wanneer staat er eens een krachtig figuur op in Madrid, misschien was franco zo slecht nog niet,
   Toen was er wel noch orde, en kon je in cataluna nog Spaans
   Spreken,nu is mijn gevoel dat ze ons als buitenlanders zien,
   En dan al dat Catalaans, Spaanse tekst kom je in vele openbare
   Gebouwen niet eens meer tegen, dus lekker gaan hongeren
   Misschien komen ze dan eens tot inzicht, en nu schrijf ik
   Voor altijd geen woord meer over, het is genoeg geweest
   Met die minne figuren, wil zien wie er in honger staking gaan
   De kopstukken zullen wel een reden hebben om dan niet mee
   Te doen

 5. Tuurlijk, niet thuis doen!
  Anders hebben we geen plaatjes van ”zogenaamde uitgehongerde”zielenpieten voor de Sociale media en de geschiedenisboekjes.

 6. Goed plan, mijn steun hebben ze. Omdat ze het risico lopen om hier voor hun ideeën te worden opgepakt stel ik voor dat ze die staking wel in hun geliefde Venezuela gaan houden, of in Noord-Korea, daar worden ze zeker niet uitgeleverd.

  1. Ben trouwens benieuwd wel van hun politieke leiderschap het voortouw neemt, of zouden ze zoals altijd bedoelen dat zij willen dar anderen in hongerstaking gaan, maar zijn zelf niet? Ik zie Puigdemont, die dame van de CUP, de Jordi’s, of Junqueras niet snel in hongerstaking gaan. Maar hun blinde volgers ertoe aanzetten ja dat zie ik ze wel doen.

 7. geweldig idee! hopen dat ze het lang genoeg doen zodat ze erbij neervallen!

 8. Het wordt hoe langer hoe gekker. Nu maar kijken wat hier de rechter gaat doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken