skip to Main Content
Hondenmishandelaar kan in Valencia meer dan 13 jaar celstraf krijgen

Hondenmishandelaar kan in Valencia meer dan 13 jaar celstraf krijgen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Een man uit Valencia moet een dezer dagen voor de rechter verschijnen vanwege het mishandelen en laten lijden met dood tot gevolg van twaalf honden. Mocht de rechter het bewezen vinden dat deze man de honden mishandelde dan kan hij dertien jaar en zes maanden gevangenisstraf krijgen.

De politie trof in juni 2016 twaalf honden aan in een woning die allemaal met bijtwonden, bacteriële infecties, korsten en een erbarmelijk gezondheidssituatie leefden in de Quart straat in Valencia. De eigenaar heeft een geschiedenis van dierenmishandeling en werd op dat moment gearresteerd voor dierenmishandeling.

De rechter zal de mishandeling van twaalf honden en de dood van een van hen door vergiftiging beoordelen en de man eventueel voor dertien jaar en zes maanden naar de gevangenis sturen, een verzoek van de officier van justitie. Het proces had eigenlijk op maandag moeten beginnen maar de verdachte voelde zich niet goed waarop de zitting werd opgeschort.

In 2015 werd dezelfde man door een andere rechter ook al eens tot drie maanden en een dag celstraf veroordeeld maar het vonnis werd later opgeschort. Nu is gebleken dat de man opnieuw twaalf honden mishandelde en dus zal de straf waarschijnlijk niet zo mild zijn.

De vraag is natuurlijk of de man daadwerkelijk een cel van binnen zal zien. Tot nu toe is er pas echt één persoon in Spanje naar de gevangenis gestuurd voor dierenmishandeling. Dat gebeurde in Extremadura waar een man tot vijf jaar celstraf werd veroordeeld voor de mishandeling van tientallen ezels en paarden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik hoop van harte dat hij deze straf opgelegd krijgt! Het zou (misschien) een stok achter de deur zijn voor andere mishandelaars. Volgens mij zou er in NL lang niet zo’n hoge straf geëist worden, hooguit een boete, omdat dieren in NL nog steeds gezien worden als dingen. Een deuk in een auto schoppen wordt gelijk gestraft als een dier mishandelen.

  2. Het is te hopen dat er nu eens daadwerkelijk een celstraf word opgelegd voor dierenmishandeling. Misschien gaan andere mensen die dit ook doen nadenken dat dit hun ook kan overkomen als ze door gaan met dit soort praktijken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken