skip to Main Content
Ouders van succesvolle YouTube meisjes onderzocht in Spanje
YouTube

Ouders van succesvolle YouTube meisjes onderzocht in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In Barcelona is op aanraden van het Consell de l’Audiovisual de Cataluny een onderzoek gestart naar de ouders van twee meisjes vanwege diverse YouTube kanalen. Op een van die kanalen worden opgenomen video’s getoond met in de hoofdrol de meisjes. De video’s staan vol met reclameboodschappen waarmee de ouders veel geld verdienen.

Terwijl de vader een eigen YouTube kanaal heeft waar hij rare dingen doet terwijl hij artikelen laat zien en aanprijst, heeft de familie ook een YouTube kanaal met twee meisjes als hoofdrolspelers.

Het gaat om een YouTube kanaal met 11 miljoen leden waarin op video’s te zien is hoe twee meisjes van zes en zeven jaar make-up en aanverwante artikelen gebruiken en aanprijzen. Een van de video’s met de naam “Las Ratitas se maquillan y se van a la disco a bailar” is meer dan 40 miljoen keer bekeken.

Volgens Save The Children kan bijna gesproken worden van een moderne vorm van slavenhandel. De ouders Mireia Martínez en Lluis Itarte kunnen volgens de instelling gezien worden als onverantwoordelijke ouders.

Maar het kan ook zo zijn dat ze de meisjes gebruiken om zelf veel geld te verdienen. Een video op YouTube die door miljoenen mensen wereldwijd bekeken wordt en waar reclame in verwerkt is kan al snel tussen de 8.000 en 10.000 euro opleveren.

Save The Children zegt dat de ouders weten dat kinderen het goed doen op YouTube. Zet een kind in een video en geef haar make-up zodat ze zich als een jonge vrouw kan presenteren is gegarandeerd een succes.

Het probleem is echter vaak dat de kinderen in de video’s gebrandmerkt zijn voor de rest van hun leven, hoe onschuldig het nu ook lijkt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Hoe zit dat eigenlijk met kinderarbeid?
  In Nederland bijvoorbeeld mogen kinderen die op TV komen, maar een beperkt aantal uren per week of jaar ¨werken¨ vanwege het arbeidsrecht.
  Dat zal toch in de meeste Europese landen niet anders zijn?
  Op het moment dat je iets doet waar je voor betaald wordt, is het dan geen arbeid?
  Oftewel, zouden er dan geen maximum tijden etc. gelden voor deze kinderen?
  Je houdt het kennelijk niet tegen, want sommige van die kinderen worden zelfs gevraagd om lintjes te komen knippen of de kerstboom aan te steken in een dorp en worden dan als een beroemdheid onthaald.

 2. Ouders die hun kinderen hiervoor uitbuiten dienen op het matje beroept te worden. Ze beseffen niet wat ze hun kinderen aandoen en welke gesprekken naar hun onschuldige kinderen zitten te kijken. Dat jij als volwassen via zo’n kanaal wat weet bij te verdienen is je volste recht maar om een klein kind hier aan bloot te stellen vind ik ziekelijk….kinderarbeid en bijna prostitutie….walgelijk.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken