De broers Pou stunten in Benasque: beklimming verticale ijswand met een blind meisje

De broers Pou stunten in Benasque: beklimming verticale ijswand met een blind meisje
Beeld: Hermanos Pou / facebook

De broers Pou stunten in Benasque: beklimming verticale ijswand met een blind meisje

HUESCA – Iker en Eneko Pou, de internationaal bekende klimmers uit het Baskenland, hebben in Benasque (Aragonese Pyreneeën) opnieuw een stunt aan hun palmares toegevoegd. Ze beklommen er een verticale ijswand in het bijzijn van María Petit, een blind meisje. Dankzij de broers heeft de jonge Catalaanse het onmogelijke waargemaakt.

“Ervaren hoe María aan de verticale ijswand hing, het onbekende binnenging – Want zij ziet niets! – terwijl er stukjes ijs naar beneden kwamen was ongelooflijk”, verzekerden de broers na de beklimming. “Ze gaf geen kik en bleef glimlachen alsof er niets aan de hand was.” María Petit werd het jammerlijk slachtoffer van een motorongeluk toen ze 17 was. Ze botste met een vrachtwagen en verloor zowel haar zicht als haar reukzin. Na het ongeval wierp ze zich volledig op de sport, en dan meer bepaald de bergsport.

Volgens de broers Pou doet een ervaren bergbeklimmer er met ski’s minstens twee uur over om aan de voet van de Aigualluts watervallen te komen, waar de beklimming plaatsvond. María deed dat te voet, beklom de wand en was nog op tijd terug om de nacht door te brengen in de Llanos del Hospital, de laatste plek waar je met de wagen bij kan.

“Het beste van al is dat wanneer je zo een dingen doet, je denkt dat je het voor de andere persoon doet, in dit geval voor Maria”, vertelden de broers nog. “Maar al snel realiseer je je dat dat helemaal niet waar is. De eerste die zich goed voelt ben je zelf. Die glimlach en motivatie zien in een persoon met een beperking, zorgt er voor dat je de dingen anders gaat bekijken, en dat je minder klaagt over je ‘kleine dagelijkse bekommernissen’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.