skip to Main Content

Columbus replica Santísima Trinidad te koop in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) De sinds 2006 in de haven van Málaga liggende replica van Columbus’ Santisima Trinidad staat te koop. De replica van het schip waar Columbus Amerika mee ontdekte, is 70 meter lang en heeft een oppervlakte van 2.500 vierkante meter. Entrepeneur Ángel Llorente investeerde 3 miljoen euro in de bouw van het schip en exploiteerde het enkele jaren als een restaurant, bar en discotheek.

De eerste zes maanden gingen de zaken volgens Llorente uitstekend, toen het schip nog bij de ingang van de haven lag. Daarna moest het verhuizen naar een andere werf, vlakbij de vuurtoren, wat voor de zaken desastreus was, aldus de eigenaar. De Santisima Trinidad staat nu te koop voor 1,6 miljoen euro.

Geringe belangstelling

Toen Llorente het schip opende voor publiek zouden de bouwwerkzaamheden, die de haven van Málaga direct moeten verbinden met het oude centrum, al in 2007 klaar zijn. Nu, in 2011 is de nieuwe haven nog niet voltooid, waardoor de belangstelling van het publiek om in de haven uit te gaan, gering is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend