skip to Main Content
Zwaar ongeval touringcar met Erasmus studenten nabij Tarragona leidt tot 13 doden
Foto: 20 Minutos

Zwaar ongeval touringcar met Erasmus studenten nabij Tarragona leidt tot 13 doden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: 20 Minutos

Foto: 20 Minutos

TARRAGONA – Afgelopen zondag vond er een zwaar ongeval plaats nabij de stad Tarragona waarbij een touringcar op een auto botste. Hierbij raakten 43 inzittenden gewond, hadden 16 personen geen schrammetje maar overleden helaas 13 personen. In de bus zaten Erasmus studenten uit Barcelona die terugkwamen van de Fallas feesten in Valencia. In de bus zaten ook drie Nederlandse en twee Belgische studenten die het ongeval hebben overleefd. De verongelukte bus maakte onderdeel uit van een groep van 5 touringcars.

In de touringcar zaten ongeveer 60 Erasmusstudenten van de Universiteit van Barcelona die terugkwamen van een bezoek aan de stad Valencia en de beroemde Fallas feesten. In de bus zaten studenten uit meerdere landen zoals Turkije, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, andere Europese landen en ook Nederland en België. De verongelukte bus was de laatste van vijf touringcars die in een colonne naar Barcelona reden. De eigenaar van het busbedrijf zat zelf in de voorlaatste bus en vond het vreemd dat hij ter hoogte van Freginals de laatste bus niet meer zag. Ongeveer op datzelfde moment ontvingen enkele studenten WhatsApp berichten van studenten uit de verongelukte bus.

De touringcar kwam ter hoogte van de Catalaanse plaats Freginals in de provincie Tarragona op het andere wegdek terecht nadat de bus tegen de rechterkant van het wegdek was gereden. Na deze klap botste de bus op een naderende auto en raakte de buschauffeur de controle over het stuur kwijt. In de Spaanse media is men aan het discussiëren of er sprake is van een menselijke fout of dat het ongeval te wijten is aan een “zwart punt” op de AP-7 snelweg.

De ervaren chauffeur van de bus heeft het ongeval overleefd en was negatief in de drugs en alcohol controle.  De chauffeur zou eigenlijk deze maandag een verklaring af moeten leggen maar hij is met longproblemen in het ziekenhuis van Tortosa opgenomen. Het lijkt erop dat de chauffeur in slaap is gevallen achter het stuur, iets wat hij in eerste instantie al riep toen hij uit de bus gered werd. De bus is van de maatschappij Autocares Alejandro uit Mollet del Valles. In de bus zaten 61 personen (60 passagiers en 1 chauffeur) terwijl in de auto 2 personen zaten. Het is niet bekend of de twee inzittenden van de personenauto het ongeluk overleefd hebben.

Het ongeval gebeurde om 6:00 uur zondagmorgen op de AP-7 snelweg toen de bus op weg was van Valencia naar Barcelona om de studenten van een bezoek aan de Fallas feesten terug te brengen naar de Universiteit.

Het ongeval van deze zondag was een van de zwaarste busongevallen sinds het jaar 2000. In November 2014 overleden er 14 mensen bij een busongeval in Murcia. Het ergste ongeval vond echter plaats in het jaar 2000 toen er maar liefst 28 Catalaanse studenten overleden in een bus die bij een ongeval was betrokken in de stad Soria – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken