skip to Main Content
Kwaad of uitgekeken op Facebook? SpanjeVandaag is ook te volgen via…

Kwaad of uitgekeken op Facebook? SpanjeVandaag is ook te volgen via…

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nu bekend is geworden dat bij Facebook de informatie van meer dan 50 miljoen gebruikers is gestolen tijdens de verkiezingen in de Verenigde Staten en waarschijnlijk ook in Groot Brittannië ten tijde van het referendum over Brexit, kunnen wij ons voorstellen dat je het helemaal gehad hebt met Facebook. SpanjeVandaag is buiten Facebook echter ook op andere manieren te volgen.

SpanjeVandaag is actief op Facebook met een eigen pagina met meer dan 14.000 volgers en een groep met meer dan 3.500 leden waar dan ook veel naar gekeken wordt en actief wordt deelgenomen met discussies over nieuwsberichten. Nu bekend is dat Facebook de gegevens van meer dan 50 miljoen gebruikers heeft laten stelen of lekken in met name de Verenigde Staten en Groot Brittannië zijn er ook veel Nederlanders en Belgen die geen vertrouwen meer hebben in Facebook en hun account verwijderen.

Weggaan bij Facebook houdt echter ook in dat het Spanje nieuws van SpanjeVandaag ook niet meer te volgen is op het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld. Wij zijn echter ook actief op andere sociale media zoals Google+ en Twitter, hebben een eigen dagelijkse nieuwsbrief, versturen bij elk nieuw artikel een melding naar de webbrowser en uiteraard is het mogelijk om naar de website te gaan en onderzoeken of er vraag is om via WhatsApp het laatste nieuws te ontvangen (zie beneden)

Op Google+ heeft SpanjeVandaag op dit moment meer dan 260 volgers die elke dag het nieuws via dit sociale medium (zonder reclame) bekijken. Google+ is uiteraard van Google en is op de meeste Android telefoons automatisch geïnstalleerd. Klik hier om naar onze Google+ pagina te gaan.

Ook op Twitter zijn we al jaren actief en hebben we op dit moment meer dan 3.000 volgers die elke dag onze berichten lezen en retweeten. Klik hier om naar ons profel op Twitter te gaan.

Nog niet zo lang geleden zijn we ook begonnen met een Instagram profiel voor SpanjeVandaag en hebben we inmiddels meer dan 380 volgers. Op dit sociale netwerk wordt echter niet elke dag het nieuws geplaatst maar plaatsen we af en toe foto’s en wetenswaardigheden over Spanje. Klik hier om naar ons Instagram profiel te gaan.

Elke dag rond 18 uur versturen wij naar meer dan 25.000 leden een nieuwsbrief met daarin de berichten die we op die dag geplaatst hebben. Op die manier kun je vanuit de eigen email inbox het meest actuele nieuws lezen. Klik hier om je aan te melden voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Sinds kort hebben we ook de meldingen van de verschillende webbrowsers zoals Chrome, IE, Edge, Firefox en Safari geactiveerd. Dat houdt in dat wanneer een artikel gepubliceerd wordt er op je scherm een melding verschijnt. Aanmelden kan door de meldingen te accepteren wanneer het pop-up scherm tevoorschijn komt. Inmiddels zijn er meer dan 2.500 lezers die deze optie geactiveerd hebben.

Zo zie je maar weer, SpanjeVandaag is overal te volgen en er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om het actuele nieuws te ontvangen. Uiteraard kun je ook gewoon naar onze website gaan en daar het actuele Spanje nieuws lezen, elke dag plaatsen we tussen de 5 en 10 berichten (soms meer en heel soms minder).

WhatsApp

VRAAG: We onderzoeken de mogelijkheid om lezers via WhatsApp te informeren over de nieuwsberichten en activiteiten. Voordat we dit gaan doen willen we graag weten van de lezers of dat een goede mogelijkheid is en of ook jij je zou aanmelden. Op deze manier zou je dan via een WhatsApp groep, waar je zelf lid van dient te worden, de actuele nieuwsberichten ontvangen. Laat ons even weten of dat een goede mogelijkheid is of niet door dit in het onderstaande formulier aan te geven 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Beste redactie,
  Ik begrijp best dat we in een commerciële wereld leven,maar Spanje vandaag wordt in mijn ogen steeds heftiger in reclame, dat ergert mij zo verschrikkelijk, waarom?

 2. Wat had je nu gedacht dat jou private gegevens echt privaat blijven ?
  Zoals reeds vermeld door andere reacties gebruik gewoon een pseudoniem of bijnaam. Andere gegevens kun je fake maken, toch simpel niet ?
  Wel opletten, men je opsporen via je IP-adres (Internet Protocol address), dat is je computer adres aansluitpunt van het internet.

 3. Ik heb niets te verbergen., en snap de ophef dan ook niet.
  Als je op internet rondhangt zijn je sporen overal na te trekken.
  Zolang facebook een bruikbaar apparaat voor me is zal het me een zorg zijn wat ze met mn data doen.

 4. Het is heel simpel beste mensen.
  Iedereen die op internet actief is, kan en zal gevolgd worden inmiddels.
  Het internet is zo lek als een mandje.
  Nu er zaken als deze naar buiten komen, staat iedereen ineens op zijn achterste benen. Als we met ons allen de illusie hebben dat grote bedrijven en overheden niet meekijken over onze schouder, dan moeten we goed wakker worden.

  Zoals Leo schrijft, zaken waarvan je niet wilt dat die bekend zijn of worden, moet je dus domweg niet op internet zetten, nergens niet. Op geen enkel site.
  De mobiele telefoon is een zegen, maar vaak ook een vloek.
  De wereld is anders dan zeg even 20 jaar terug, zeker als het om digitale zaken gaat. Nu ineens je Facebook account verwijderen is zinloos, alles dat je erop had staan zit allang in honderden servers en wellicht kan men je zelfs blijven volgen.

  Wil je dat niet….pak pen en papier en een berg postzegels en onderhoud zo je contacten…maar ja, post kan ook open gemaakt worden en gelezen.

  Het zal zeer druk worden op de onbewoonde eilanden van de wereld als we ons echt zo gek laten maken door wat er nu naar buiten komt. Privacy bestaat niet meer, ga er mee om want iets anders kan je niet doen.

  Klink ik nu zwartgallig….het is de realiteit toch?

 5. Vertel dan meteen het volledige verhaal van de 50 miljoen accounts ‘gestolen’ bij Facebook. Tijdens de 2e verkiezing van Obama, werd het duidelijk bij Facebook dat de Democratische partij zich Facebook accounts ‘toe-eigende’ om zo kiezers te benaderen. Facebook heeft dit toen toegestaan en heeft die accounts laten gebruiken. Want Facebook was een fervent fan van Obama. Een toenmalig hoog geplaatste medewerkster van de Democratische partij heet dit onlangs, met bewijs, naar buiten gebracht. Zie de site van bijvoorbeeld Zerohedge. (In je dagelijkse krant zul je deze feiten niet vinden..)

 6. Beste redactie en lezers/lezeressen,
  Wat altijd al werd voorzien is feitelijk ook gebeurd, alle Amerikaanse bedrijven zullen altijd moeten buigen voor de algemene belangen, zoals de Amerikaanse overheid die definieert. Met de Brexit op komst en de tijdens zijn eerste (!) buitenlandse reis met May gesloten overeenkomst tot samenwerking, mag je gerust spreken van een besmetting van alle Angelsaksische soft- en hardware, ter meerdere eer en glorie van dit superieure ras. Maak je gebruik van Facebook of alle andere soortgelijke sites binnen genoemd kader (maar ongetwijfeld ook daarbuiten), dan weet je dat jouw data verzameld én gebruikt zullen gaan worden. Wil je dat niet, dan adviseer ik je vrienden weer gewoon te gaan bellen of bezoeken en organisaties via VPN op hun website te gaan bezoeken.

 7. Persoonlijk vindt ik facebook de grootste vuilbak van de wereld en zal daar zolang men IQ nog hoog genoeg is geen gebruik van maken.

  1. Zit sinds 2006 op Facebook speciaal voor de opvang honden van Spanje, samen met veel verschillende groepen hebben al heel erg veel honden hun huisje gevonden. Facebook kan alleen gegevens van jou weten die je zelf hebt ingevuld, dus als je dat niet doet is er ook niets aan de hand. Maarja iedereen moet zonodig vanalles melden en als het dan in andere handen valt zijn ze ineens boos of geschrokken. Mensen Google doet precies het zelfde zelfs met je internet uit op je mobiel weet Google precies waar jij bent en wat je doet, ook Microsoft is niet anders jou versie van Windows geeft alles door aan Microsoft met wat jij doet op jou computer, zelfs als je alles uitzet in de instellingen is dat nooit voldoende. Zowat elk groot bebrijf wil weten wat jij als mens doet zodat ze dat kunnen gebruiken om geld te verdienen. Wil je er vanaf gooi dan je computer uit het raam en je mobiele telefoon ook en raak ze nooit meer aan, zoniet moet je ook niet gaan zeuren.

   1. Daar ben ik het niet mee eens leo! Je moet je gegevens in vullen anders krijg je geen FB of wat dan ook. EN HET ZIJN GROTE CRIMINELEN DAT FB. MIJN NAAM WAS NIET MIJN ECHTE NAAM. Wel dus! MAAR HET GAAT ZE ALLEEN MAAR OM EEN ID. NO WAY. GEEF JE DIE NIET GEGEVENS KWIJT!!! EN ZEG NIET ZE DOEN ER NIKS MEE!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken