skip to Main Content
Politie zoekt en vindt loslopend nijlpaard in Extremadura

Politie zoekt en vindt loslopend nijlpaard in Extremadura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BADAJOZ – De Guardia Civil in Extremadura kreeg maandagavond een wel heel rare melding binnen want getuigen hadden een nijlpaard zien lopen langs de kant van de weg in de gemeente La Garrovilla, provincie Badajoz in Extremadura. In eerste instantie dachten de agenten dat het om een grap ging maar na meerdere meldingen gingen ze polshoogte nemen en zagen ze tot ieders verbazing een ruim 1.000 kilo wegend nijlpaard langs de kant van de weg staan.

De melding kwam binnen op maandagavond rond 21 uur waarna een patrouille van de Seprona dienst van de Guardia Civil op onderzoek uitging. Ondertussen had het nieuws van een loslopend “hipopótamo” in het dorp de inwoners ook bereikt via de sociale media en het duurde niet lang of er waren veel mensen op straat om te kijken naar iets wat ze nog nooit in hun dorp hadden gezien.

Het dier was afkomstig van een circus, woog zo’n 1.000 kilo en vertoonde geen vijandige houding, het wilde waarschijnlijk alleen even de benen strekken en genieten van de vrijheid (logisch). De agenten van de Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil en medewerkers van het circus konden uiteindelijk het nijlpaard vangen en meenemen naar de plaats vanwaar het was ontsnapt.

Foto: Guardia Civil

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Een nijlpaard is één van de gevaarlijkste dieren die er bestaan. Ze vallen je direkt aan en in luttele seconden wordt je in 2 stukken gespleten…..
    Mede daarom snap ik niet waarom de Spaanse lokale overheid zo’n stel mislukte circusapen toestemming heeft gegeven om zo’n Afrikaans dier in Spanje überhaupt te laten acteren voor het publiek. Bah…..walgelijk…..

  2. Dat beest voelde zich wel thuis dus, zal wel zijn dat door alle regen hij dacht ergens in een rivier te kunnen badderen hahaha.

    Had de gezichten van de Guardia wel eens willen zien, toen iemand belde….¨hallo, er loopt een Nijlpaard los¨

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken