Buitenlanders hebben de helft meer woningen gekocht in Spanje in 2021

Buitenlanders hebben de helft meer woningen gekocht in Spanje in 2021
Beeld: 123rf

Buitenlanders hebben de helft meer woningen gekocht in Spanje in 2021

MADRID – De verkopen van woningen aan buitenlanders die niet in Spanje wonen is in 2021 weer gestegen. De aanschaf van woningen door ‘extranjeros no residentes’ steeg met 51,2% ten opzichte van 2020 wat neerkomt op 43.827 verkochte woningen, aldus de cijfers van het ‘Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana’. De verkopen van woningen stegen met name op de Balearen en Canarische Eilanden maar de provincies Alicante en Málaga blijven de provincies waar de buitenlanders de meeste woningen kopen.

Terwijl de buitenlanders die officieel niet woonachtig zijn in Spanje in 2021 in totaal 43.827 woningen kochten, een stijging van 51,2%, steeg dat ook bij de buitenlanders die officieel wel in Spanje woonachtig zijn met 38,8% naar 59.168 verkochte woningen. In totaal werden in 2021 dus 102.995 door buitenlanders gekocht in Spanje. 

In het eerste corona-jaar 2020 daalden de woningverkopen aan buitenlanders nog met -30,2% in het geval van de ‘no residentes’ en -22,1% in het geval van ‘residentes’. Vergeleken met het pre-Covid-jaar 2019 stegen de verkopen in 2021 met +5,6% bij de buitenlanders die niet in Spanje wonen en +8% bij de buitenlanders die wel in Spanje wonen.

Als we op DEZE website naar de kaart van Spanje kijken dan zien we dat er in de provincies Alicante 13.301 woningen verkocht werden aan buitenlanders die officieel niet in Spanje wonen terwijl dit 9.600 woningen waren in de provincie Málaga, 4.692 op de Balearen eilanden, 2.497 in de Murcia regio, 2.400 in de provincie Girona, 2.328 op de canarische Eilanden, 1.106 in de provincie Valencia, 1.036 in de provincie Almería, 932 in de provincie Barcelona, 698 in de provincie Tarragona en 541 in de provincie Granada.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.