skip to Main Content

Ontslagen lerares wint rechtszaak in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – (Else Beekman) Het Grondwettelijk Hof in Spanje heeft bepaald dat het ontslag van een katholieke religie-docente in 2001 na haar huwelijk met een gescheiden man onrechtmatig was.

Volgens de bisschop van Almeria was het huwelijk van Resurreccion Galera in strijd met de principes van de Christelijke moraal en doctrine. De beslissing van het hof komt nadat het ontslag door twee eerdere rechters wel als juist werd geacht.

Het hof erkent het recht van Galera ‘om niet te lijden onder discriminatie als gevolg van haar persoonlijke omstandigheden’. Voor haar ontslag in 2001 kreeg Galera te horen dat het feit dat zij samenwoonde met een gehuwde man onaanvaardbaar was.

Zij was op dat moment al 7 jaar werkzaam als docent op de openbare Ferrer Guardia school in Los Llanos de la Cañada (Almeria) en woonde samen met een gescheiden Duitser.

Burgerlijke staat

De schoolleiding verzocht haar onmiddellijk te vertrekken en meldde daarbij dat ze weer opnieuw naar een baan in het onderwijs kon solliciteren zodra haar burgerlijke staat opgehelderd was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend