skip to Main Content

Vrijlating ETA-lid Troitiño ingetrokken maar hij is spoorloos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – (Else Beekman) Rechters van het Grondwettelijk Hof hebben woensdag de vrijlating van ETA-lid Antonio Troitiño Arranz, ook bekend als ‘Anxton’, ingetrokken. De drie rechters van het Nationale Hof hebben woensdag bevolen Troitiño opnieuw te arresteren en zijn gevangenisstraf tot 2017 uit te laten zitten. Van Troitiño ontbreekt echter elk spoor en de politie kan hem niet vinden.

Troitiño werd op 15 april vrijgelaten op basis van – naar nu blijkt – een onjuiste toepassing van de door het Hof in 2008 ingevoerde dubbeltelling van de voorlopige hechtenis. In heel Spanje ontstond grote commotie naar aanleiding van de vrijlating van de ETA-terrorist.

Bomaanslag

Troitiño werd beschuldigd van 22 moorden. Op 14 juli 1986 pleegde hij een bomaanslag op het Plaza del Republica Dominicana in Madrid. Hierbij vielen 12 doden en 58 zwaargewonden.

De dodelijke slachtoffers waren agenten van de Guardia Civil. Na deze bomaanslag werd hij eindelijk opgespoord en gearresteerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend