skip to Main Content
Bekende Nederlandse horecaondernemer in kustplaats Calafell overleden
Zoon Mario en Nicolaas Karel / Diari de Tarragona

Bekende Nederlandse horecaondernemer in kustplaats Calafell overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Zoon Mario en Nicolaas Karel / Diari de Tarragona

TARRAGONA – De in de omgeving van de Catalaanse kustplaats Calafell bekende Nederlander Nicolaas Karel is op 74-jarige leeftijd overleden na een hartinfarct. Karel was een bekende persoonlijkheid in de badplaats aan de Costa Dorada omdat hij al sinds 1967 een horecazaak heeft en er dankzij hem veel buitenlandse toeristen, waaronder uiteraard Nederlanders en Belgen, naar Calafell zijn gekomen.

In 1967 landde Nicolaas Karel aan de Costa Dorada waar hij een horecazaak opende in de kustplaats Calafell. De bar Sammy’s bestaat nu nog steeds en is gelegen aan de Calle Monturiol nummer 32. Karel komt uit Amsterdam maar heeft sinds het jaar dat hij in Calafell landde in Catalonië gewoond waar hij de gezellige bar beheerde.

De dood van Nicolaas Karel heeft de inwoners van Calafell geraakt. Velen herinneren zich hoe Nicolaas een van degenen was die het hardst gewerkt heeft om het internationale toerisme te stimuleren en dat de stad een referentie werd wat betreft het nachtleven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Destijds een ontmoeting in Spanje met een belgische horeca ondernemer gesproken. Hij is getrouwd met een Spaanse vrouw wonende in Altea
  , Costa Blanca. Hij gaf aan dat de opstart wat makkelijker ging omdat hij een goede hulp heeft door zijn vrouw . Logisch natuurlijk , zijn vrouw fungeert als bemiddelaar en werkt in de horeca.

  Zo heeft hij zich kunnen versterken met zijn vrouw in hun bestaande cafe . Zo kan het ook als de relatie op dezelfde lijn ligt. Het is belangrijk wat betreft de doelstelling als beide er voor gaan is de horeca veel leuker , mits de opzet / basis solide en verantwoord is neergezet. Men moet wel als het wat minder gaat met de omzet dat op kunnen vangen.

  Bij overlijden van waar niemand op zit te wachten . Hierbij betuig ik mijn deelneming en condoleer ik iedereen die het verlies moet dragen.

 2. Als men voor de jaren 90 een zaak wou opstarten moest 1 vd zaakvoerders een Spanjaard zijn, dacht ik. Weet er iemand er meer van?

  1. Ik ben met mijn man een kapsalon begonnen in Calafell in 1969, er was geen sprake van een Spaanse zaakvoerder in die tijd waren er nog veel meer Nederlandse bars en discotheken wij hebben er 10 jaar gewerkt.

  2. Beste Martin,

   Ik weet niet waar je deze wijsheid vandaal haalt, maar dat is niet juist, wel was het verplicht om Spaans personeel in dienst te nemen en daarna pas eventueel buitenlands personeel.
   Mvg Carla

   1. Daarom dat ik vroeg of er iemand iets meer van wist dus is het geen wijsheid. Waarschijnlijk is het dan wat u verkondigd ivm personeel wat ik in de tijd opgevangen heb. Bedankt vr reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken