skip to Main Content
Brandstof duurder geworden in Spanje en bereikt hoogste prijzen sinds 2015
123RF

Brandstof duurder geworden in Spanje en bereikt hoogste prijzen sinds 2015

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

123RF

MADRID – Degene die getankt hebben de laatste dagen in Spanje hebben het wellicht al gemerkt, de brandstof is opnieuw duurder geworden, met name benzine. Men schrijft er zelfs over dat er maximale prijzen zijn bereikt die sinds 2015 niet meer bij de tankstations te zien waren. De stijging heeft alles te maken met het feit dat olie duurder is geworden vanwege geopolitieke spanningen, er voorraad dalingen zijn en er een mogelijk groter sluiten van de oliekraan aan zit te komen.

De verantwoordelijke landen voor deze prijsstijgingen bij de Spaanse tankstations zijn onder andere de Verenigde Staten, Venezuela en Saoedi Arabië. De olie is duurder geworden en de politieke spanningen helpen ook niet echt om de brandstofprijzen goedkoop te houden.

Op het moment van schrijven en volgens deze website kost een liter Euro 95 (sin plomo 95) benzine 1,288 euro, het maximale bedrag sinds 2015. Het vullen van een 55 liter tank kost op dit moment bij de Spaanse pomp 70,84 euro.

Volgens dezelfde website kost een liter Euro 98 (sin plomo 98) benzine 1,421 euro. Het vullen van een 55 liter tank kost op dit moment bij de Spaanse pomp 78,16 euro.

De dieselprijs (gasóleo A) daarentegen is op de 1,195 euro per liter blijven hangen wat het maximale is tot nu toe dit jaar. Het vullen van een 55 liter tank kost op dit moment bij de Spaanse pomp 65,73 euro.

De literprijs voor een liter biodiesel is op dit moment 1,220 euro wat neerkomt op 67,10 euro bij het vullen van een 55 liter tank.

Degene die op aardgas (GLP) rijden in Spanje betalen per liter 0,659 euro.

Let op het zijn gemiddelde prijzen die per regio in Spanje sterk kunnen verschillen. Daarnaast is het een [su_highlight background=”#fcff99″]momentopname[/su_highlight]dus bekijk het schema op deze website voor de meest actuele brandstofprijzen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. wij gaan wonen in Torrevieja en we rijden met een wagen op CNG(aardgas), kunt u mij vertellen waar ik zou kunnen tanken met de wagen AUB.

    vriendelijke groeten

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken