skip to Main Content
Copa del Rey finale 2018: FC Barcelona wint met 0-5 van Sevilla
El Confidencial

Copa del Rey finale 2018: FC Barcelona wint met 0-5 van Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

El Confidencial

VOETBAL – Nadat van te voren door alle media in Spanje gesproken werd van een politiek geladen wedstrijd viel dat uiteindelijk wel mee. Weliswaar werd er hard gefloten tijdens het Spaanse volkslied maar de herrie die de supporters van Sevilla maakten zorgden ervoor dat het fluitconcert enigszins gedempt werd. Uiteindelijk moest het om de voetbalfinale van de Copa del Rey gaan en dat was dan gelukkig ook het geval. Een spannende wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut waarbij FC Barcelona met 0-5 wist te winnen en geschiedenis schreef.

Het is Sevilla niet gelukt om hun zesde titel op naam te schrijven maar Barcelona wist de voetbal-geschiedenisboeken in te gaan door vier keer op rij de Copa del Rey competitie te winnen, te weten in 2015, 2016, 2017 en dan nu 2018. Hiermee heeft FC Barcelona een 100-jarig oud record van aartsrivaal Real Madrid verbroken. Tijdens en na de wedstrijd vragen veel Barcelona-fans zich af … waarom speelde Barcelona niet op deze manier tegen Roma in de Champions?

Doelpunten

In de eerste helft werd in de 13e minuut het eerste doelpunt gemaakt door Barcelona waarbij na aangeven van de Nederlandse doelman Jasper Cillessen aanvaller Coutinho de bal oppakte en doorspeelde aan Luis Suarez die 0-1 wist te scoren. Tot aan dat moment zaten de spelers van Barcelona bovenop die van Sevilla en was de druk groot.

Na het eerste doelpunt van FC Barcelona werden de spelers van Sevilla wakker, vielen ze meer aan en waren er enkele kansen op doel van Barcelona. In minuut 28 wist een zeer actieve Iniesta (wellicht zijn laatste bekerwedstrijd) op de lat te schieten maar werd het geen doelpunt en niet veel later had Sevilla een mooie kans maar wist Cillessen de bal op de lijn te stoppen.

Uiteindelijk in de 31e minuut wist Messi na een mooi hakballetje van Jordi Alba zijn doelpunt te maken en werd het 0-2. Eerder had Messi via een vrije trap ook al de kans op een doelpunt maar de doelman van Sevilla kon die bal uit het net houden. In de 39e minuut wist Luis Suarez zijn tweede doelpunt te maken door een spectaculaire aangeef bal van Messi te gebruiken en de score al in de eerste helft op 0-3 te krijgen.

In de tweede helft wist Andres Iniesta op aangeven van vriend Messi in de 51e minuut zijn (wellicht laatste) doelpunt te maken en na lange tijd weer in een finale te scoren waardoor de score opliep naar 0-4. Het vijfde doelpunt werd gemaakt in minuut 68 door een Penalty die door Coutinho erin werd geschoten waardoor de eindscore op 0-5 eindigde.

Detail in minuut 87 was de wisseling van Andres Iniesta waarbij niet alleen de supporters van FC Barcelona zijn naam riepen en applaudisseerden maar ook de supporters van Sevilla. Het gebeurt niet vaak dat een speler door beide teams zo gewaardeerd wordt.

Reyes van de Copa del Rey

FC Barcelona is nu iets meer de Koning van de Copa del Rey met sinds de oprichting van deze competitie in 1903 in totaal 39 gespeelde finales waarvan er 30 gewonnen werden. Athletic Club de Bilbao staat met 37 finales en 23 gewonnen bekers op een tweede plaats op de lijst gevolgd door Real Madrid met 39 gespeelde finales en 19 gewonnen titels.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
   1. De keeper van Barcelona, van gisteren is een NL man, die komt kennelijk uit Gerrit zijn dorp…dat wil hij ermee zeggen….en eerlijk is eerlijk…der Jasper, keepte geweldig en dankzij hem maakte Barcelona de 1-0…oh ja…de 0-1, ze speelden ¨uit¨

    1. Ha thx voor de duiding. Heb het allemaal niet kunnen volgen.
     In Spanje geniet ik enorm om de matchen van Barca te volgen samen met goede vrienden in een bar. Buiten de vedetten ken ik er weinig van maar ik hou enorm vh barca-spel en vooral vd sfeer met de vrienden

     1. Als je weer thuis in Spanje bent Vlaming…ff lesje volgen bij me hahaha.
      Dan weet je zo hoe, wie en wat en waar.

      Ik volg het ook, met vrienden etc.
      De ene helft is altijd voor Madrid, de rest niet….en iedereen doet een pintje met elkaar en eet lekker mee, zo moet het toch zijn is het niet? We zetten niemand buiten en doen alles in goed overleg, zo doen we niemand te kort.

 1. 2 mooie artikelen van de redactie over deze geweldige wedstrijd.
  Denk dat de neutrale toeschouwer enorm genoten heeft van wat er op het veld gebeurde.

  Erg jammer, dat het andere artikel over deze wedstrijd mensen en meningen aantrok die het niet over de inhoud van dat bewuste artikel wilden hebben.

  Wel erg kwalijk vind ik persoonlijk, dat ik op dat artikel BEWUST niet reageerde, maar mijn naam wel genoemd werd en helaas de redactie mij schaarde onder bepaalde mensen die dat artikel wederom misbruikten. Als ik ergens NIET op reageer, kan je mijn dus niet onder de ¨misbruikers¨ scharen!

  Het was wel even netjes geweest redactie dat jullie ook op mijn reactie even iets hadden laten horen. Soms door niets te zeggen, geef je mensen ook een podium om door te gaan met bepaalde zaken. Er kunnen nu geen reacties meer op dat artikel worden gegeven, dus voel ik mij genoodzaakt om het hier te doen.

  Niet om zoals mensen beweren en denken, mijn gelijk te halen. Maar ik vind het niet kunnen dat men mij zaken in de schoenen schuift, terwijl ik niet eens onder het artikel ook maar 1 puntje gezet had.

  Jullie kiezen er bewust voor niets meer over de Catalaanse kwestie op de website te zetten en komt het er wel op, dan staat de ¨reactie plaatsen¨ optie uit. Dat is jullie goed recht en ik kan me daar prima in vinden. Vandaar ook dat ik ervoor heb gekozen op het andere artikel niet te reageren. Maar nogmaals, schaar me dan niet onder de mensen die het plezier van anderen op zo´n artikel kennelijk wel bewust willen verknallen.

  Dank voor uw aandacht.

  1. Ik had het zo niet ervaren vd redactie maar achteraf bekeken had de redactie misschien beter gekozen voor het verwijderen vd reactie onze pp-hater ipv zelf een reactie eronder te zetten. Ach laat het niet aan je hart komen

   1. Op zich heb je gelijk Martin.
    Wat jij ook zegt, of haal het weg, of zet er niets onder, of zet het duidelijker.
    Ik lig er ook niet wakker van maar het viel me wel op.

    En verder, heb ik enorm genoten gisteren van de wedstrijd en van de hele sfeer in het stadion…iedereen ging staan voor een Catalaan die Spanje, helaas tegen mijn NL, aan de wereldtitel hielp. Het hele land heeft deze man in het hart gesloten.

    Het mooie vond ik er dus aan dat een wedstrijd die de pers van te voren als iets bestempelde, uiteindelijk ging om waar het om moest gaan, namelijk de sport en de enorme eenheid die het met zich meebracht! En dat er dan uiteindelijk toch 1 Nederlander bij heeft gedragen aan de zege, door een geweldige uittrap bij de eerste goal…dat is dan nog mooier!

    Hey Martin….prettig avond verder man

  2. Als de redactie gereageerd had met een verduidelijking had dit koren op de molen geweest voor de gekende kindertjes he Juan. Zoals Martin zegt had ik het in de eerste plaats ook niet zo begrepen als jij.
   Goed nieuws vd specialisten heb ik fiat gekregen om te vertrekken. Volgende zondag terug THUIS.
   Sorry mensen, dit heeft niets met het onderwerp van doen…

   1. Nou dat is top Vlaming
    Had je al een tijd gemist hier en was al bang dat het slecht met je ging.
    Maar je mag dus naar Spanje?
    Dat is geweldig nieuws….naast al dit soort gedoe, gezondheid van de mens staat toch bovenaan man….dus ik en ik hoop anderen, zijn blij dat het beter met je gaat, vast nog een lange weg te gaan….maar mijn steun heb je!

 2. Het was gewoon een wedstrijd waarin Barcelona de tegenstander volledig overklaste.
  Vond inderdaad het moment dat Iniesta eruit ging geweldig mooi moment.
  Zelfs supporters van Sevilla tikten hun supporters die niet gingen staan aan om te gaan staan.
  Ja ja, respect voor een groots voetballer van beide teams, dat komt helaas nog maar weinig voor in het voetballen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken