skip to Main Content
Slechtste weer van de afgelopen 50 aprilmaanden in Valencia en Murcia regio’s
Torrevieja / Alicante Plaza

Slechtste weer van de afgelopen 50 aprilmaanden in Valencia en Murcia regio’s

VALENCIA – De autonome regio’s Comunidad Valenciana en de Murcia regio hebben wat betreft de weersomstandigheden de slechtste aprilmaand van de afgelopen 50 jaar. De enorme regenval, de harde wind met hoge snelheden en de wilde zee met hoge golven hebben ervoor gezorgd dat de Semana Santa voor veel toeristen die op zoek waren naar warm en zonnig weer in het water is gevallen.

Sommige regio’s in het noorden van de autonome regio Murcia en het zuiden van de Valencia regio in de provincie Alicante hebben te maken gehad met enorme regenval tot 170 liter/m2 zoals in Torrevieja en Alicante. In Torrevieja hebben de autoriteiten vanwege de regen en wind een camping ontruimd en werden inwoners verzocht niet naar buiten te gaan.

Op andere plaatsen in de provincie Alicante werd ook veel regen geregistreerd waarbij straten blank stonden en onbegaanbaar waren en er tot 80 liter/m2 regenwater viel. Dat gebeurde ook in de provincie Valencia waar men te maken had met een regenval tot 70 liter/m2.

Naast de enorme regenval aan o.a. de Costa Blanca had men ook te maken met harde windvlagen zoals 93 km/uur bij het vliegveld Manises en 85 km/uur bij het vliegveld El Altet. In Villena werden windsnelheden van 77 km/uur gemeten en in Rojales 76 km/uur, Castellón 71 km/uur en Valencia 66 km/uur.

De havens van Valencia, Sagunto en Gandía werden gesloten voor het bootverkeer vanwege de enorme wilde zee met hoge golven. Ook het treinverkeer had te maken met storingen en vertragingen vanwege het slechte weer waardoor duizenden passagiers urenlang vastzaten in treinen en met alternatief vervoer verder werden gebracht.

Ook op zondag zal men in de Murcia en Valencia regio’s nog te maken hebben met regenval, wind en een wilde zee met hoge golven. Op maandag en dinsdag zal de situatie volgens de Spaanse weerdienst niet veel veranderen.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ik liep vanmorgen toen het even droog was met mijn honden op de boulevard van San Juan en het zand van het strand lag helemaal over de boulevard heen en dan praat je dus toch snel over 80 meter strand tot de zee. Het water was dus eerst 80 meter over het strand gekomen toen ook nog over de 20 meter brede boulevard om zo ook nog eens op de tram lijn ernaast te komen. Door de harde wind waren er ook enkele palmen afgebroken. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien in de 20 jaar dat ik hier woon.

  2. Als vakantieganger heeft het toch ook wel wat om straks -mooi gebruind- thuis te kunnen vertellen dat je in Spanje qua weer de slechtste paasdagen van de afgelopen 50 jaar aan de Costa Blanca hebt meegemaakt. Al zowat drie dagen komt hier nu een gestadige regen naar beneden wat natuurlijk een zegen is voor dit land. Helaas kan de grond de hoeveelheid water niet snel genoeg absorberen waardoor een grote hoeveelheid ongebruikt wordt afgevoerd.

    1. En morgen komt er nog veel meer regen dus het houd nog even niet op. Hier ook al zoveel gevallen dat er veel bekijks is bij de Rio seco hier. aangezien de zaak omlaag loopt valt het water met veel geraas na een brug als een waterval naar beneden(Ongeveer 15 meter hoogte) wat veel mensen trekt. Google maar eens Rio Seco Muchamiel dan zie je een foto van die stenen muur waar het water van af raast en er is ook een video met nog veel meer water. Maar zoveel water als er gisteren viel staat op geen enkele foto of video.

  3. Het lijkt wel atletiek daar is een record ook nooit heilig!!!
    Over 6 maanden is het nog nooit zo heet en droog geweest…
    Weet blijft het weer onvoorspelbaar!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken