31.000 medisch personeel in Spanje besmet met coronavirus

31.000 medisch personeel in Spanje besmet met coronavirus
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Een rechter heeft bepaald dat het Ministerie van Volksgezondheid elke twee weken een rapport moet presenteren waarin gedetailleerd vermeld staat welk medisch materiaal naar de ziekenhuizen is gestuurd. In feite geeft het Ministerio de Sanidad reeds veel informatie over de beschikbare medische middelen zoals mondmaskers, beschermende kleding, handschoenen, brillen en beademingsapparatuur maar het Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM) wil meer informatie zien.

Het medisch personeel in Spanje is de eerste defensielijn in de strijd tegen het coronavirus en COVID-19 en de artsen, chirurgen, verplegers en verpleegsters, ambulancepersoneel etc. stellen zich elke dag weer bloot aan het coronavirus en een mogelijke besmetting. Voor veel van hen gaat dat goed maar er zijn er duizenden die besmet zijn geraakt en diverse personen zijn aan COVID-19 overleden.

Op dit moment zijn er 31.053 personen die werkzaam zijn in ziekenhuizen etc. besmet geraakt met het coronavirus. Op maandag waren er dat 390 meer dan op zondag, aldus de gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid.

Als men naar percentages kijkt dan is 15,5% van alle ruim 200.000 besmette personen in Spanje afkomstig van medisch personeel, dat is een ongekend hoog percentage vergeleken met andere landen.

Sinds het begin van de corona-crisis wordt er al geklaagd door het medisch personeel dat er een gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), maskers, jassen en ander beschermend materiaal. Veel verplegers en verpleegsters hebben moeten improviseren en zelf van vuilniszakken beschermende jassen of schorten moeten maken terwijl er ook werd geïmproviseerd wat betreft maskers en ander materiaal.

Dat heeft uiteindelijk geleid naar meer dan 31.000 besmet medisch personeel in Spanje waarvan al enkele verpleegsters en artsen zijn overleden als gevolg van COVID-19 en het coronavirus.

Meer dan ooit heeft het medisch personeel het dagelijkse applaus om 20 uur nodig. Doe ook mee en klap voor de artsen, verplegers verpleegsters en ambulancepersoneel dat elke dag strijd tegen COVID-19.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.