Europa’s meest gezochte IS-terrorist gearresteerd in Almería

Europa’s meest gezochte IS-terrorist gearresteerd in Almería
Beeld: Twitter

Europa’s meest gezochte IS-terrorist gearresteerd in Almería

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De politie heeft het niet alleen druk met het controleren van de bevolking op het goed naleven van de genomen maatregelen tijdens de noodtoestand in Spanje maar ook met het opsporen van drugsgerelateerde criminelen en zoals in dit geval terroristen. De Policía Nacional heeft in de provincie Almería een van de door Europa meest gezochte IS strijders gearresteerd.

Het gaat om een terrorist die uit Egypte komt en onderdeel is van het commando Foreign Terrorist Fighters-FTF van DAESH, een in Spanje veel gebruikte naam voor de Islamitische Staat (IS) of ISIS in het Spaans. 

De identiteit van deze persoon is niet bekend gemaakt maar men weet wel dat het een van de meest gezochte terroristen is binnen Europa omdat het om een actieve en zeer gevaarlijke persoon gaat.

Naast deze persoon zijn nog twee andere verdachten aangehouden. De politie onderzoekt of ook zij terroristen en IS leden zijn. De aanhouding vond dinsdagochtend plaats in een gebouw nabij het Puerta de Purchena plein in Almería. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.