menu: rubrieken, zoeken & meer

Wordt het discotheek bezoek op Ibiza alleen mogelijk met een corona-certificaat?

Wordt het discotheek bezoek op Ibiza alleen mogelijk met een corona-certificaat?
Beeld: Freepik

Wordt het discotheek bezoek op Ibiza alleen mogelijk met een corona-certificaat?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De vereniging Ocio de Ibiza waar 38 bedrijven die met het nachtleven en horeca te maken hebben op het eiland Ibiza zijn aangesloten, hebben recent een Covid-protocol aan de regionale overheid gepresenteerd. Het doel is om zo snel mogelijk open te kunnen gaan waarbij men alle mogelijke corona-maatregelen wil nemen. Daaronder ook wellicht een eis om een corona-certificaat te hebben om een discotheek binnen te mogen komen.

Het nachtleven op party-eiland Ibiza wil in juni opengaan en een langer seizoen hebben. En dat wil het nachtleven op een zo corona-proof veilige manier doen door allerlei maatregelen te nemen. 

In de plannen die door de vereniging Ocio de Ibiza aan de regionale autoriteiten zijn gepresenteerd, zijn corona-maatregelen opgenomen voor zowel het personeel als de bezoekers.

Een van de mogelijke eisen om als bezoeker een discotheek binnen te mogen komen vanaf juni kan een corona-certificaat zijn. Daarbij wordt gesproken over het Europese Digital Green Card dat moet bewijzen dat iemand tegen corona is ingeënt of negatief op corona is getest of van corona genezen is verklaard (en antilichamen heeft).

Er wordt ook gesproken over mogelijk andere corona-certificaten of zelfs de mogelijkheid om bij bezoekers na aankomst op Ibiza een PCR-test te laten doen of eisen dat dit gebeurd is voor vertrek naar Ibiza. Verder wordt er gekeken naar mogelijkheden om PCR-tests en/of antigeensneltests bij de discotheken uit te voeren.

Daarnaast zal het ook verplicht blijven om ten allen tijde mondkapjes te dragen, ook op de dansvloer en tijdens het drinken (behalve op het moment van nuttigen) of praten. Ook moeten er handgel dispensers komen te staan en moet iedereen regelmatig de handen desinfecteren. Er wordt niets geschreven over een anderhalve meter regel in de discotheken.

In de plannen staat dat er mondkapjes bij de bars moeten zijn, dat lokalen continu geventileerd moeten worden en dat de lucht gezuiverd dient te worden door middel van speciale filters. 

De kaartverkoop zou online moeten gebeuren waarbij klanten een formulier met persoonsgegevens moeten invullen voor een eventueel contact-onderzoek. Er zal extra personeel moeten komen om te controleren bij de ingangen en binnen in de discotheken om te zorgen dat iedereen zich aan de corona-maatregelen houdt. 

Er moet een bepaalde capaciteit aan bezoekers komen, iet wat afhangt van de corona-maatregelen van de Balearen eilanden.

Ook het personeel is onderhevig aan corona-tests zoals elke 72 uur antigeensneltests waarbij als iemand positief test deze uiteraard niet mag werken. Het barpersoneel moet ook alles wat zij en de klanten aanraken desinfecteren en het personeel moet ook mondkapjes dragen.