Search
menu
Search

Grootste discotheek van Ibiza Privilege gaat deze zomer niet open

Grootste discotheek van Ibiza Privilege gaat deze zomer niet open
Beeld: @PrivilegeIbiza / facebook

Grootste discotheek van Ibiza Privilege gaat deze zomer niet open

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De eigenaars van Privilege, de grootste discotheek van Ibiza en volgens het Guinness Book of Records ter wereld, hebben aangekondigd deze zomer niet open te gaan. Als gevolg van de corona-maatregelen en de gevolgen van de pandemie maar ook een verandering in het uitgaansleven heeft de leiding besloten in 2022 de deuren gesloten te houden, aldus de lokale krant Periódico de Ibiza.

Het slechte beleid van de Spaanse regering, de corona-maatregelen en de gevolgen van de wereldwijde pandemie hebben ervoor gezorgd dat de eigenaars van Privilege dit jaar besloten hebben niet open te gaan. Maar daarbij wordt ook vermeld dat de discotheek te maken heeft met de gevolgen van een verandering in het uitgaansleven waarbij de beachclubs een grote rol spelen. Conclusie van Privilege is dat Ibiza niet meer is wat het ooit was.

Privilege is volgens het Guinness Book of Records de grootste discotheek ter wereld en dus ook van Spanje met plaats aan 10.000 feestvierders. De discotheek zelf is gelegen in San Rafael op het party-eiland Ibiza, op slechts 1 kilometer afstand van de discotheek Amnesia. Privilege heette oorspronkelijk Ku Club en werd als restaurant in de jaren zeventig geopend. De hoofdzaal is bijna net zo groot als een vliegtuighangar met een plafond van 25 meter hoog en een zwembad.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?