Search
menu
Search

De Nederlandse Ambassade in Spanje zoekt een Honorair Consul in de regio Baskenland, Navarra en omgeving

De Nederlandse Ambassade in Spanje zoekt een Honorair Consul in de regio Baskenland, Navarra en omgeving
Beeld: Canva

De Nederlandse Ambassade in Spanje zoekt een Honorair Consul in de regio Baskenland, Navarra en omgeving

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Spanje roept kandidaten op hun interesse kenbaar te maken voor de positie van Honorair Consul in Baskenland, Navarra en omgeving. De huidige Honorair Consul in Bilbao, dhr Antonio Bereincua Castillo, legt zijn functie in de loop van 2022 neer na jarenlange dienst.

De Nederlandse gemeenschap en belangen in Spanje zijn omvangrijk en divers. In verschillende regio´s, werkt de ambassade met Honorair Consuls om ervoor te zorgen dat Nederlanders, waar ook in Spanje, op niet al te grote afstand van hun verblijfplaats toegang hebben tot bepaalde diensten van de Nederlandse overheid. Op verschillende vlakken: van consulaire dienstverlening (m.n. hulp bij noodsituaties) tot het bemiddelen in contacten en handelsbevorderende activiteiten.

De ambassade zoekt een veelzijdige, integere Honorair Consul die het land en in het bijzonder haar of zijn regio kent als geen ander. Zij of hij behartigt de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden in haar of zijn regio en valt onder de verantwoordelijkheid en aansturing van de Nederlandse ambassade in Madrid. Integriteit is zeer belangrijk voor de functie. De HC is van onbesproken gedrag en waakt voor verstrengeling van belangen in de functie van HC en overige beroeps- of zakenbelangen. De HC wordt benoemd voor een periode van ten hoogste vijf jaar, mogelijk te verlengen met een periode van ten hoogste vijf jaar. De functie is onbezoldigd behoudens een vaste jaarlijkse onkostenvergoeding.

Lees HIER meer over de eigenschappen, vaardigheden en taken van de nieuwe Honorair Consul.  Geïnteresseerden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door een korte motivatie en een CV per email te sturen aan mad-vacatures@minbuza.nl voor 31 mei 2022.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?