Spanje heeft inmiddels meer dan 134.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen en Spaanse premier bezoekt Zelenski

Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa
Beeld: Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa

Spanje heeft inmiddels meer dan 134.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen en Spaanse premier bezoekt Zelenski

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft aangegeven dat Spanje op dit moment meer dan 134.000 Oekraïense vluchtelingen heeft opgevangen. Deze opmerking deed de Spaanse premier bij zijn bezoek aan het tijdelijke vluchtelingenopvangcentrum in Málaga , een van de vier opvangcentra die Spanje naast Pozuelo de Alarcón (Madrid), Barcelona en Alicante heeft opgezet. Het bezoek aan het vluchtelingencentrum kwam op de dag dat de Spaanse premier naar Kyiv reisde voor een ontmoeting met Zelenski.

Terwijl er volgens Sánchez op dit moment meer dan 134.000 vluchtelingen uit Oekraïne zijn opgevangen in Spanje zegt de premier ook dat het aantal Oekraïners met de beschermde status is gestegen naar meer dan 64.000 personen. Nog eens 40.000 vluchtelingen staan op de lijst en hebben een afspraak om de beschermde status aan te vragen waarmee binnenkort circa 100.000 Oekraïners deze speciale status hebben.

72% van alle vluchtelingen zijn vrouwen waarvan 37% jonger is dan 18 jaar wat aangeeft dat vrouwen en kinderen vluchten terwijl de mannen zijn achtergebleven om te vechten tegen de Russische troepen. De gemiddelde leeftijd is 28 jaar waarvan 60% een universitair diploma heeft en 20% een beroepsopleiding heeft wat aangeeft dat het om gekwalificeerde mensen gaat die graag willen werken. Veel jonge Oekraïense kinderen gaan ook al naar een Spaanse school.

Reis naar Kyiv 

In de nacht van woensdag op donderdag is de Spaanse premier Pedro Sánchez in gezelschap van de Deense premier Mette Fredericksen Naar Kyiv in Oekraïne gereisd . Weliswaar was dit vooraf aangekondigd maar het exacte moment van de reis was vanwege veiligheidsredenen niet bekend gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.