Search
menu
Search

Marktleider in EV-laders Wallbox opent nieuwe fabriek in Barcelona

Marktleider in EV-laders Wallbox opent nieuwe fabriek in Barcelona
Beeld: Wallbox

Marktleider in EV-laders Wallbox opent nieuwe fabriek in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Een van de marktleiders in EV-laders en managementsystemen, Wallbox, heeft woensdag haar nieuwe fabriek geopend in de Zona Franca in Barcelona. De productiefaciliteit heeft een verwachte capaciteit van meer dan 750.000 EV-laders per jaar, diverse innovatieve validatie ruimtes voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie en zal naar schatting over enkele jaren volledig zelfvoorzienend zijn in energie. De fabriek werd ingehuldigd door onder andere Pere Aragonès, de president van de Generaliteit van Catalonië, Reyes Maroto, Minister van Industrie, Handel en Toerisme, en Ada Colau, de Burgemeester van Barcelona.

De nieuwe fabriek is gevestigd in een van de traditionele industriegebieden van Barcelona, de Zona Franca. Wallbox is een van de eerste startups die zich daar heeft gevestigd, en wil hiermee het gebied nieuw leven inblazen. In de nieuwe productiefaciliteit is naar schatting 9 miljoen euro geïnvesteerd. Waar er nu 203 medewerkers op de locatie werken, wordt verwacht dat dit getal zal groeien tot 500, wanneer de fabriek op volle operationele capaciteit draait.

In totaal heeft de fabriek vier productielijnen; twee bestemd voor de productie van de Pulsar Plus, Copper, Commander2 en Quasar lader voor de Europese markt, en een voor de productie van de Pulsar UL voor de Noord Amerikaanse markt. De vierde productlijn zal zich beperken tot de productie van de Supernova, de eerste lader van Wallbox voor publieke gebieden. Deze geautomatiseerde productielijnen zijn ontworpen om de laders binnen 72 uur bij de klanten te bezorgen, van bestelling tot het verzenden van het pakket. Op dit moment worden bijna 1.200 laders per dag geproduceerd in de nieuwe fabriek.

Sinds het tekenen van een 10-jarige huurcontract voor het onderliggende land, ruim een jaar geleden, is de nieuwe fabriek in gebruik genomen. De faciliteit heeft een grootte van 11.220 m2 op een gebied van 16.800 m2. Dit oppervlakte is onderverdeeld in een kantoor, magazijn voor materialen, magazijn voor de laders die zijn geproduceerd, de vier productielijnen en faciliteiten voor product validatie.

Naast de gebieden voor de productie, zijn de validatie faciliteiten van de nieuwe fabriek bijzonder. Dit is het derde laboratorium van Wallbox en is ontwikkeld om alle benodigde testen uit te voeren, om de kwaliteit van de laders en software te kunnen waarborgen. Hier zullen ook alle duurzaamheidstesten van de producten worden uitgevoerd in de twee klimaatkamers, waarmee het klimaat van elk deel van de wereld kan worden nagebootst, zodat de garantie gegeven kan worden dat de producten van Wallbox hiervoor geschikt zijn. In deze kamers kunnen extreme klimaten worden nagebootst, variërend van -80ºC tot 170ºC en kunnen de lader worden getest met stof, water en zoutwater. In het laboratorium worden alle laders daarnaast getest op verschillende elektrische voertuigen van diverse autofabrikanten. Ten slotte, zullen de ruimtes ook worden ingezet om test apparatuur te ontwikkelen die in het productieproces zullen worden gebruikt om de kwaliteit van de producten te garanderen.

Wallbox heeft twee andere laboratoria waar producten en validatie tools worden ontwikkeld. Eén in het hoofdkantoor in Barcelona en een in Californië in de VS. Innovatie, en daarbij investeringen in R&D&I is een van Wallbox’ topprioriteiten. In 2021, werd hier ruim 12 miljoen euro in geïnvesteerd.

Over Wallbox

Wallbox is een internationaal technologiebedrijf met de ambitie om het energieverbruik wereldwijd te verduurzamen. Door elektrisch rijden te stimuleren, werkt Wallbox aan een groenere toekomst. Wallbox biedt een compleet assortiment van geavanceerde laadsystemen en slimme energiemanagement systemen voor elektrische voertuigen voor de consument, bedrijven en openbare ruimtes. Dit met het oog op innovatie, design en de communicatie tussen voertuigen, het elektriciteitsnetwerk, het gebouw of de woning. Door de inzet van slimme management tools, zoals de myWallbox app en OCPP-toegankelijkheid, biedt Wallbox de gebruikers controle over hun verbruik, om geld te besparen en duurzamer te leven. Het bedrijf is in 2015 in Barcelona opgericht en is inmiddels actief in meer dan 80 landen met meer dan 700 medewerkers in Europa, Azië en Amerika.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?