skip to Main Content

Gratis fietsverhuurdienst Valencia voorkomt 500 ton vervuiling

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Else Beekman) De bijna een jaar bestaande openbare fietsverhuur Valensbisi in Valencia voorkomt 500 ton aan vervuiling. Bij Valensbisi kunnen burgers gratis een fiets huren. De 73.000 ingeschreven gebruikers hebben in totaal 4,7 miljoen kilometer gereden en zij vermijden hiermee de uitstoot van 500 ton aan CO2 per dag, waren zij in plaats van op de fiets in de auto gestapt. Dit staat te lezen in de krant Las Provincias.

Bovendien wordt er 12.600 liter minder brandstof getankt. Dit levert een maandelijkse besparing op van 500.000 euro. Valensbisi is inmiddels te vinden in alle buurten van Valencia en verhuurt via 217 huurpunten in totaal 2.250 fietsen.

Stallingen

De bijna een jaar bestaande openbare fietsverhuur Valensbisi in Valencia voorkomt 500 ton aan vervuiling. De gemeente werkt in de stad mee aan het bevorderen van het fietsverkeer met al 145 kilometer aan afgeronde fietspaden. De komende tijd moeten daar nog 10 kilometer bijkomen. Ook worden er stallingen gebouwd voor 4.000 fietsen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend