Buitenlands toerisme waarschijnlijk vanaf juli op gang in Spanje (UPDATE)

Buitenlands toerisme waarschijnlijk vanaf juli op gang in Spanje
Beeld: Moncloa.com

MADRID – We hebben recent nog geschreven dat Minister José Luis Ábalos van het Ministerie van Transport in een televisieprogramma min-of-meer bevestigde dat het internationale toerisme hoogstwaarschijnlijk vanaf juli weer op gang kan komen en nu wordt dit opnieuw aangegeven door een minister. Teresa Ribera spreekt ook over juli als beginfase voor het internationale toerisme maar altijd met de garantie dat de reizigers geen gezondheidsrisico’s lopen en de inwoners van en werknemers in het toerisme in Spanje ook niet.

UPDATE: De Spaanse premier heeft op zaterdag 23 mei bevestigd dat het vanaf juli weer mogelijk is om naar Spanje te reizen voor o.a. vakanties of om naar de vakantiewoning te gaan. De grenscontroles worden in juli opgeheven en zowel de inwoners van Spanje als de buitenlanders kunnen dan weer binnen en naar Spanje reizen.

Vicepremier en de minister van Ecologische Transitie en Demografie (Vicepresidenta para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico) Teresa Ribera zegt dat de regering voorzichtig het land weer wil openen in juli maar dan wel zo dat de bezoekers geen risico lopen op besmetting en dat de internationale vakantieganger naar een corona-veilig land kan reizen.

Daarnaast moet voorkomen worden dat de mensen die in het toerisme werken en ook de inwoners van land niet besmet raken door een door vakantiegangers geïmporteerd coronavirus. Minister Ribera spreekt over China, Zuid Korea en Singapore waar de heropleving van het coronavirus te wijten was aan de import van buitenlanders of uit het buitenland.

Teresa Ribera geeft duidelijk aan dat voor de regering de gezondheidssituatie op dit moment belangrijker is dan de economische situatie en dat er pas vooruitgang zal worden geboekt als het gezondheidssysteem in Spanje is gestabiliseerd.

LEESTIP: Heropleving internationaal toerisme mogelijk vanaf eind juni in Spanje

Logische stap

Hetgeen de beide ministers tot nu toe hebben gezegd klinkt ook logisch want op dit moment mag men zich in Spanje alleen verplaatsen binnen de eigen provincie of gezondheidsdistrict en mag men daar niet buiten komen (tenzij voor bepaalde gegronde redenen). Het zou dus niet logisch en onterecht zijn als het internationale verkeer weer op gang zou komen voordat de inwoners van Spanje zich weer overal vrij mogen verplaatsen.

Zoals het er nu naar uitziet eindigd Fase 3 van het de-escalatieproces ergens rond 22 juni waarna de inwoners van Spanje zich vrij door heel Spanje mogen bewegen. Er zou een vertraging kunnen plaatsvinden in die regio’s, gebieden of provincies die nu nog niet in Fase 1 zitten en zich vanwege de gezondheidscrisis nog in Fase 0 bevinden zoals Barcelona, Madrid en delen van Castilië en León.

Grenzen

In Spanje heeft men op dinsdag 12 mei nog besloten de grenzen voor EU-burgers en inwoners van de Schengenlanden tot 24 mei gesloten te houden. Nu bekend is dat de noodtoestand verlengd is tot 7 juni is de kans groot dat de grenzen ook tot die datum gesloten zullen blijven. De grenzen zijn tot 15 juni gesloten voor de reizigers die vanuit landen komen die buiten de EU vallen. 

Op dit moment komen toeristen en vakantiewoning-eigenaren het land niet in, tenzij je o.a. de Spaanse nationaliteit hebt of officieel als Spaanse resident staat ingeschreven. Meer informatie daarover lees je HIER (en gaan we niet nogmaals hier herhalen).

Sinds vrijdag 15 mei moet eenieder die Spanje binnenkomt vanuit het buitenland verplicht 14 dagen in quarantaine maar dat geldt ook alleen tijdens de noodtoestand (dus voorlopig niet meer na 7 juni). Meer informatie daarover lees je HIER.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Kunnen jullie een iets donkerdere kleur gebruiken voor de tekst. Grijs op wit leest lastig…

Afwachten , je kan niet genoeg lang wachten , augustus zal nog beter zijn volgens mij , aangezien , men dan al genoeg resultaten zal hebben ook van de zomerse periode , hoewel men nooit zeker is .

Ik denk dat het gebruik van het woord “danken” niet gepast is als jullie praten over de heropleving van het virus . De heropleving van het virus was WIJTEN aan de ….

Zelfs al de Spaanse grenzen opengaan is het afwachten wat Frankrijk gaat doen

Heb gehoord op het nieuws van VTM . Vlaamse zender dat Frankrijk grenzen gaat openen voor 2e verblijvend van Nederlandse en Belgische nationaliteit . Vandaar openen voor toeristen zal de volgende stap zijn . Spanje zal wel volgen .
De ECONOMISCHE gevolgen van gesloten grenzen zijn te groot

Heb ik ook steeds gezegd maar de factor onzekerheid blijft en aldus kan men niets plannen wat uiteraard geld voor alles en iedereen

Ja, dat is ontzettend lastig, die onzekerheid…
Weet iemand al wat er in fase 2 versoepelt wordt ?

Dat lezers van SpanjeVandaag zich eerst eens verdiepen in de reeds geplaatste berichten alvorens vragen te stellen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.