Buitenlands toerisme waarschijnlijk vanaf juli op gang in Spanje (UPDATE)

Buitenlands toerisme waarschijnlijk vanaf juli op gang in Spanje
Beeld: Moncloa.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – We hebben recent nog geschreven dat Minister José Luis Ábalos van het Ministerie van Transport in een televisieprogramma min-of-meer bevestigde dat het internationale toerisme hoogstwaarschijnlijk vanaf juli weer op gang kan komen en nu wordt dit opnieuw aangegeven door een minister. Teresa Ribera spreekt ook over juli als beginfase voor het internationale toerisme maar altijd met de garantie dat de reizigers geen gezondheidsrisico’s lopen en de inwoners van en werknemers in het toerisme in Spanje ook niet.

UPDATE: De Spaanse premier heeft op zaterdag 23 mei bevestigd dat het vanaf juli weer mogelijk is om naar Spanje te reizen voor o.a. vakanties of om naar de vakantiewoning te gaan. De grenscontroles worden in juli opgeheven en zowel de inwoners van Spanje als de buitenlanders kunnen dan weer binnen en naar Spanje reizen.

Vicepremier en de minister van Ecologische Transitie en Demografie (Vicepresidenta para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico) Teresa Ribera zegt dat de regering voorzichtig het land weer wil openen in juli maar dan wel zo dat de bezoekers geen risico lopen op besmetting en dat de internationale vakantieganger naar een corona-veilig land kan reizen.

Daarnaast moet voorkomen worden dat de mensen die in het toerisme werken en ook de inwoners van land niet besmet raken door een door vakantiegangers geïmporteerd coronavirus. Minister Ribera spreekt over China, Zuid Korea en Singapore waar de heropleving van het coronavirus te wijten was aan de import van buitenlanders of uit het buitenland.

Teresa Ribera geeft duidelijk aan dat voor de regering de gezondheidssituatie op dit moment belangrijker is dan de economische situatie en dat er pas vooruitgang zal worden geboekt als het gezondheidssysteem in Spanje is gestabiliseerd.

LEESTIP: Heropleving internationaal toerisme mogelijk vanaf eind juni in Spanje

Logische stap

Hetgeen de beide ministers tot nu toe hebben gezegd klinkt ook logisch want op dit moment mag men zich in Spanje alleen verplaatsen binnen de eigen provincie of gezondheidsdistrict en mag men daar niet buiten komen (tenzij voor bepaalde gegronde redenen). Het zou dus niet logisch en onterecht zijn als het internationale verkeer weer op gang zou komen voordat de inwoners van Spanje zich weer overal vrij mogen verplaatsen.

Zoals het er nu naar uitziet eindigd Fase 3 van het de-escalatieproces ergens rond 22 juni waarna de inwoners van Spanje zich vrij door heel Spanje mogen bewegen. Er zou een vertraging kunnen plaatsvinden in die regio’s, gebieden of provincies die nu nog niet in Fase 1 zitten en zich vanwege de gezondheidscrisis nog in Fase 0 bevinden zoals Barcelona, Madrid en delen van Castilië en León.

Grenzen

In Spanje heeft men op dinsdag 12 mei nog besloten de grenzen voor EU-burgers en inwoners van de Schengenlanden tot 24 mei gesloten te houden. Nu bekend is dat de noodtoestand verlengd is tot 7 juni is de kans groot dat de grenzen ook tot die datum gesloten zullen blijven. De grenzen zijn tot 15 juni gesloten voor de reizigers die vanuit landen komen die buiten de EU vallen. 

Op dit moment komen toeristen en vakantiewoning-eigenaren het land niet in, tenzij je o.a. de Spaanse nationaliteit hebt of officieel als Spaanse resident staat ingeschreven. Meer informatie daarover lees je HIER (en gaan we niet nogmaals hier herhalen).

Sinds vrijdag 15 mei moet eenieder die Spanje binnenkomt vanuit het buitenland verplicht 14 dagen in quarantaine maar dat geldt ook alleen tijdens de noodtoestand (dus voorlopig niet meer na 7 juni). Meer informatie daarover lees je HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.