Transavia zegt 4 juni weer te gaan vliegen naar Málaga

Transavia zegt 4 juni weer te gaan vliegen naar Málaga
Beeld: Transavia

Transavia zegt 4 juni weer te gaan vliegen naar Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het lijkt onwaarschijnlijk met de huidige grenscontroles maar Transavia schrijft op haar website dat de luchtvaartmaatschappij vanaf 4 juni weer gaat vliegen naar diverse bestemmingen in Europa waaronder Málaga maar ook Griekenland en Portugal. De vluchten naar Spanje zijn opvallend want op dit moment en tot 24 mei met mogelijke verlengingen gelden grenscontroles in Spanje en niet iedereen komt het land zomaar binnen. Vakantievluchten zijn op dit moment nog niet mogelijk in Spanje.

Eerder schreven we al dat Transavia vanaf 3 juni wil beginnen met het opstarten van de vluchten naar Europese vakantiebestemmingen. Transavia heeft sinds 23 maart alle vliegtuigen aan de grond staan en heeft daarna in het begin enkele repatriëringsvluchten uitgevoerd. In eerste instantie zouden de vliegtuigen niet vliegen tot 15 april maar dat werd al snel verlengd tot 28 mei en daarna tot 3 juni. 

Transavia schrijft op de website: Vanaf 4 juni starten we ons netwerk langzaam op met 6 bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal. Elke week bekijken we of we daar nieuwe bestemmingen aan kunnen toevoegen. Vanzelfsprekend staat de veiligheid voor passagiers en medewerkers aan boord voorop. Daarom nemen we gezondheidsmaatregelen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken. Een daarvan is dat het vanaf nu verplicht is om tijdens het instappen en aan boord een mondkapje te dragen.

Er zijn voorlopig 6 bevestigde bestemmingen, te weten Málaga, Lissabon, Faro, Athene, Heraklion en Thessaloniki. Dat de vluchten naar Griekenland gaan is te begrijpen want daar gaan de grenzen voor EU-reizigers op 1 juni open. In Portugal wordt gesproken over de opening van de grenzen op 3 juni, net zoals in Italië waar men vanaf 3 juni naartoe mag reizen als EU-ingezetene.

Meer interessante artikelen:
Transavia zet alle vliegtuigen tot 3 juni aan de grond
Ryanair verwacht vanaf juli weer te vliegen naar en vanuit Spanje
KLM en dagelijkse vluchten naar en vanuit Madrid en Barcelona
Heropleving internationaal toerisme mogelijk vanaf eind juni in Spanje
Verplichte quarantaine Spanje geldt alleen tijdens noodtoestand

Grenscontroles Spanje

Maar in Spanje is dat een ander verhaal en zoals het er nu naar uitziet met het huidige de-escalatieproces dat eind juni pas moet eindigen en met de noodtoestand die recent tot 7 juni is verlengd en mogelijk nogmaals verlengd zou kunnen worden, is het onwaarschijnlijk dat er al vluchten kunnen plaatsvinden vanaf 4 juni. Dat wil zeggen dat men wel kan vliegen maar dat de kans dat zomaar iedereen Spanje kan binnenkomen gering is.

Op dit moment en tot tenminste 24 mei 7 juni met mogelijke verlengingen zijn er grenscontroles in Spanje. Voor zolang als de noodtoestand duurt en zolang er grenscontroles zijn in Spanje is het slechts mogelijk als buitenlander het land binnen te komen als men aan enkele eisen voldoet, deze zijn: 

  • Spaanse staatsburgers
  • Inwoners van Spanje die hun vaste woonadres (hoofdwoning) moeten bewijzen door middel van het Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión, ook wel Tarjeta Residencia genoemd en wat het groene kaartje of A4 document is. Meer informatie daarover lees je HIER. (alleen een NIE-nummer is niet genoeg).
  • Grensoverschrijdende werknemers
  • Zorgpersoneel
  • Degenen die redenen van overmacht of een noodsituatie kunnen aantonen
  • Diplomaten, militairen en personeel van internationale en humanitaire organisaties

Dat houdt dus in dat niet zomaar iedereen Spanje kan binnenkomen en dus zouden de vluchten van Transavia vanaf 4 juni niet veel zin hebben. 

Alleen hoofd- en geen vakantiewoning

In de tekst op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken staat bij de laatste update vand engrenscontroles expliciet geschreven: ‘el mero hecho de poseer una vivienda no acredita la residencia en España’ wat zoveel betekent als ‘het hebben van een woning houdt niet in dat men een residentie heeft in Spanje’, met andere woorden alleen die buitenlandse huizenbezitters die kunnen aantonen dat ze naar hun hoofdwoning reizen mogen voorlopig tot 24 mei (met mogelijke verlenging) Spanje binnenkomen.

LEESTIP: Waarom mag je niet naar een vakantiewoning gaan in Spanje?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.