menu: rubrieken, zoeken & meer

Gevaccineerde Nederlanders en Belgen mogen vanaf 7 juni Spanje binnenkomen zonder PCR-test (UPDATE)

Gevaccineerde Nederlanders en Belgen mogen vanaf 7 juni Spanje binnenkomen zonder PCR-test
Beeld: Freepik

Gevaccineerde Nederlanders en Belgen mogen vanaf 7 juni Spanje binnenkomen zonder PCR-test (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens de vakantiebeurs FITUR in Madrid heeft de premier van Spanje medegedeeld dat vanaf 7 juni alle reizigers uit alle landen, waaronder dus ook Nederland en België, die gevaccineerd zijn zonder problemen naar Spanje mogen reizen. Vanaf 7 juni hoeven personen die twee prikken hebben gehad (een prik in het geval van Janssen) en dus gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en daarvan een bewijs hebben geen negatieve PCR-of TMA-testuitslag meer te laten zien bij aankomst in Spanje.

BELANGRIJK: Lees hier alle informatie zoals vermeld in de officiële Spaanse Staatscourant die op zaterdag 5 juni is gepubliceerd. ARTIKEL: Belangrijke wijzigingen corona-eisen om Spanje vanaf 7 juni binnen te mogen komen.

Er moet volgens premier Pedro Sánchez onderscheid gemaakt worden in reizigers uit ‘veilige’ landen van buiten de Europese Unie en reizigers van EU-landen. Vanaf 24 mei mogen de reizigers uit een tiental landen van buiten de EU zonder PCR-test Spanje binnenkomen.

Vrijdag werd daarvoor een nieuwe publicatie geplaatst in de Staatscourant waarin staat vermeld dat reizigers uit Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Israël, Zuid-Korea, Thailand, Rwanda, China, het Verenigd Koninkrijk en Japan zonder beperkingen en sanitaire vereisten Spanje mogen binnenkomen.

Vanaf 7 juni

Het goede nieuws voor alle Nederlanders en Belgen is dat vanaf maandag 7 juni alle gevaccineerde personen en kinderen onder de 6 jaar uit alle landen, waaronder dus ook andere EU-landen, zonder inreisbeperkingen naar Spanje mogen reizen. 

Dat betekent dat de gevaccineerde personen alleen nog een bewijs van vaccinatie nodig hebben om Spanje binnen te mogen komen en dus geen negatieve PCR- of TMA-testuitslag van maximaal 72 uur oud. 

Kinderen onder de 6 jaar kunnen zonder PCR-testuitslag reizen maar kinderen ouder dan 6 jaar zullen nog steeds een negatieve PCR-testuitslag moeten laten zien, net zoals alle reizigers die nog niet gevaccineerd zijn of die het coronavirus hebben gehad.

Dit worden dus de mogelijkheden om Spanje na 7 juni binnen te mogen komen:

  • Gevaccineerde personen (twee prikken) op vertoon van vaccinatiebewijs
  • Kinderen onder de 6 jaar mogen zonder PCR-test reizen
  • Kinderen vanaf 6 jaar moeten met PCR-test reizen
  • Niet gevaccineerde personen (ook diegene die één prik hebben gehad) moeten PCR-test hebben
  • Personen die het coronavirus hebben gehad moeten PCR-test hebben

Deze nieuwe versoepeling moet ervoor zorgen dat het toerisme in Spanje een impuls krijgt in afwachting van het Europese Covid Certificaat dat vanaf 1 juli te gebruiken zal zijn.

Wat gebeurt er met de verplichting om de Spaanse gezondheidsverklaring via de SpTH website in te vullen? Moeten gevaccineerde reizigers vanaf 7 juni dit formulier met QR-code ook nog steeds invullen? Helaas hebben wij daar nog geen antwoord op kunnen vinden dus de kans is groot dat dit ook vanaf 7 juni nog steeds verplicht zal zijn voor alle reizigers, inclusief degenen die gevaccineerd zijn en zonder de negatieve PCR-testuitslag kunnen reizen. Op het moment dat wij meer informatie hierover hebben zullen we dat uiteraard melden.

Covid-certificaat

Zoals we eerder al schreven in DIT ARTIKEL zal het EU Digitale Covid-certificaat op 1 juli in gebruik worden genomen. Met dit Covid-certificaat kunnen reizigers straks met een QR-code (digitaal of op papier) aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, negatief zijn getest of al een besmetting achter de rug hebben de afgelopen 6 maanden en daardoor zijn beschermd tegen het coronavirus.

Zodra we meer nieuws hebben melden we dat in dit artikel.