Search
menu
Search

Wassen in Spanje doe je zo

Wassen in Spanje doe je zo
Beeld: ingezonden

Wassen in Spanje doe je zo

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je in Spanje woont of op vakantie bent, is het belangrijk om te weten hoe je het beste je kleding kunt wassen. De Spaanse omgeving, met zijn warme klimaat en specifieke wasgewoonten, kan enige aanpassing vereisen. In dit artikel zullen we je enkele handige tips geven om je kleding op de juiste manier te wassen in Spanje.

Maak gebruik van een droogmolen

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de meeste huishoudens in Spanje geen wasdrogers hebben. Dit betekent dat je je kleding meestal aan de lucht moet laten drogen. Een droogmolen kopen is dan ook een goed idee, zodat je je kleding gemakkelijk kunt ophangen en laten drogen. Een voorbeeld van een uitstekende variant is een Brabantia droogmolen. Houdt er rekening mee dat de droogtijd in Spanje meestal korter is vanwege het warme weer, dus controleer regelmatig of je kleding al droog is.

Zorg voor het juiste wasmiddel

Een ander belangrijk aspect van het wassen van kleding in Spanje is het gebruik van wasmiddel. Spaanse wasmiddelen zijn meestal geconcentreerder dan die in andere landen, dus je hebt meestal minder nodig. Lees altijd de instructies op de verpakking om de juiste hoeveelheid te bepalen. Bovendien zijn er in Spanje veel wasmiddelen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om vlekken door olijfolie te verwijderen, omdat dit een veelgebruikt ingrediënt is in de Spaanse keuken. Als je vaak met olijfolie kookt, kan het handig zijn om zo’n wasmiddel aan te schaffen.

Let op kalkaanslag

Het water in Spanje kan behoorlijk hard zijn, wat betekent dat het veel mineralen bevat. Dit kan leiden tot kalkaanslag op je kleding. Om dit te voorkomen, kun je een waterontharder toevoegen aan je wasmachine. Deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten en helpen om de mineralen in het water te verminderen, waardoor je kleding langer mooi blijft.

Was binnenstebuiten

Een andere tip is om je kleding binnenstebuiten te wassen. Dit helpt om de kleuren langer levendig te houden en voorkomt slijtage van de buitenkant van je kleding. Bovendien is het belangrijk om delicate stoffen zoals zijde of kant apart te wassen, of in een waszak te doen om beschadiging te voorkomen.

Het regelmatig reinigen van je wasmachine

Tot slot, vergeet niet om regelmatig je wasmachine schoon te maken. In warme klimaten kan er sneller schimmel of onaangename geuren ontstaan. Voer af en toe een lege wascyclus uit met een wasmachine reiniger om eventuele ophoping van vuil of zeepresten te verwijderen.

Het wassen van kleding in Spanje kan enige aanpassing vergen, maar met deze tips kun je ervoor zorgen dat je kleding fris en schoon blijft. Door je aan te passen aan de lokale gewoonten en rekening te houden met het klimaat en de waterkwaliteit en je kleding binnenstebuiten te wassen hebben we er alle vertrouwen in dat het helemaal goed zal komen.

Ga naar de inhoud