skip to Main Content
Fraudebankier Miguel Blesa na twee weken cel alweer vrij

Fraudebankier Miguel Blesa na twee weken cel alweer vrij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De bankier en ex-directeur van Caja Madrid Miguel Blesa is vrijgelaten uit de gevangenis. Blesa zat sinds twee weken vast. Maar een rechter oordeelde gisteren dat dat ten onrechte was, en vandaag is hij vrijgelaten. Het was niet de eerste keer dat hij vastzat maar toen kon hij vrijkomen na betaling van 2,5 miljoen euro borgsom.

Miguel Blesa was directeur van Caja Madrid, één van de Spaanse spaarbanken die later opging in de probleembank Bankia. Deze bank moest vorig jaar genationaliseerd worden om overeind te blijven.

Blesa werd ervan verdacht fraude te hebben gepleegd bij de overname van de City Bank of Florida in 2008. Maar een rechter verklaarde de heropening van de zaak ongeldig omdat er onvoldoende nieuw bewijs is tegen Blesa.

Eerder zat hij ook al vast, maar toen kwam hij na een dag vrij door de borgsom van 2,5 miljoen euro te betalen. Bij zijn vrijlating vanmiddag protesteerden kleine aandeelhouders die door het failliet gaan van Bankia geld zijn kwijtgeraakt.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by