skip to Main Content

EK2016: Spanje verliest met 1-2 van Kroatië en eindigt als tweede van groep D

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ek2016-7aVOETBAL – Het is Spanje niet gelukt om te winnen van Kroatië tijdens het laatste groepsduel bij het EK 2016 in Frankrijk. Tijdens de wedstrijd die gespeeld werd in Bordeaux, wist Spanje in de zevende minuut weliswaar te scoren maar later miste aanvoerder Ramos een strafschop en maakte Kroatië twee doelpunten. Spanje is nu niet als eerste maar als tweede van groep D geëindigd.

Er is in principe niets aan de hand voor Spanje aangezien La Furia Roja reeds na de tweede wedstrijd tegen Turkije was geclassificeerd voor de achtste finales. Spanje wilde echter graag als eerste van Groep D naar deze ronde van 16 landen omdat ze dan tegen op papier makkelijkere landen zouden moeten spelen.

In de zevende minuut wist Spanje met een doelpunt van Morata met 1-0 voor te komen staan. Schijnbaar dachten de spelers dat de kat in de zak was maar Kroatië wist terug te komen en een 1-1 gelijk spel te maken. In de tweede helft kreeg Spanje een penalty mee maar wist Aanvaller Sergio Ramos de bal niet tussen de latten te schieten. Uiteindelijk maakte Kroatië in de 87e minuut de tweede treffer en zo verloor Spanje haar eerste EK wedstrijd dit jaar.

In principe is er niets aan de hand aangezien Spanje net zoals Kroatië reeds geplaatst waren voor de achtste finales maar Spanje gaat nu niet als eerste maar als tweede van Groep D door en dat heeft gevolgen. Spanje zal nu komende maandag 27 juni om 18:00 uur tegenover Italië staan en als ze doorgaan ook nog wedstijden moeten spelen tegen Duitsland of Frankrijk, niet echt een scenario waar Spanje op zat te wachten. Het witte uitshirt heeft dus inderdaad geen geluk gebracht deze wedstrijd (zie voorgaand verhaal) – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken