skip to Main Content
Haai van meer dan drie meter gesignaleerd voor de kust van Mont-roig del Camp (video)

Haai van meer dan drie meter gesignaleerd voor de kust van Mont-roig del Camp (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

haai8aTARRAGONA – Vissers hebben een video kunnen maken van een drie en halve meter lange haai die voor de kust van de kustplaats Mont-roig del Camp zwom. De haai werd gesignaleerd voor de kust van het Pixarota strand van de wijk Mont-roig Bahia. Diegene die de video hebben gemaakt zijn vissers van de Confraria uit Cambrils.

Volgens kenners gaat het om een exemplaar van een “tintorera” haai of in het Nederlands blauwe haai van zo’n drie en half meter lang, een volwassen exemplaar. De haai zwom alleen op tientallen meters van de kust en zwom zeewaarts, weg van de stranden. De haai werd maandag rond 9:00 uur gesignaleerd door de vissers die tijd genoeg hadden om onderstaande video te maken.

De Blauwe haai is een haaiensoort die wel vaker gezien wordt langs de Spaanse kust aan de Middellandse Zee. Volgens experts is het echter geen gevaarlijke haaiensoort voor de mensen maar elk dier in het nauw gedreven of een dier dat bang is kan uiteindelijk gevaarlijk worden (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken