skip to Main Content
Groep Spanjaarden beledigt en slaat stierenvechter José Antonio Canales Rivera in elkaar in Cádiz

Groep Spanjaarden beledigt en slaat stierenvechter José Antonio Canales Rivera in elkaar in Cádiz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – De Spaanse stierenvechter/matador José Antonio Canales Rivera heeft bij de politie een aanklacht ingediend vanwege mishandeling en belediging door een groep mannen en vrouwen. Volgens de stierenvechter werd hij tijdens een lunch in een restaurant in de gemeente Zahara de los Atunes in de provincie Cádiz door verschillende personen voor klootzak, crimineel en moordenaar uitgemaakt. Daarnaast werd hij toen hij eenmaal buiten het restaurant kwam in elkaar geslagen door twee van de mannen van het gezelschap.

José Antonio Canales Rivera heeft bij de politie een aangifte gedaan van het feit dat hij door onbekenden geslagen, geschopt en beledigd werd tijdens zijn bezoek aan de kustplaats Zahara de los Atunes in de provincie Cádiz. De feiten gebeurden afgelopen 20 mei maar kwamen nu pas aan het licht doordat de matador zelf hiermee naar de pers kwam na de dood van zijn collega en vriend Ivan Fandiño die het afgelopen weekend in de stierenarena om het leven kwam nadat een stier hem op de horens nam. Deze dood leidde tot veel nare en vervelende berichten op Twitter waarbij men blij was dat de stierenvechter dood was.

Volgens Canales Rivera deed het voorval zich voor na de communie van zijn dochter op 20 mei toen hij samen met een vriendin (zonder dochter) in een restaurant zat te eten. Aan de tafel naast hem zat een groep van vijf personen die continu over hem zaten te praten en vervelende opmerkingen maakten over het feit dat hij stierenvechter is. Op een gegeven moment stapte een van de vrouwen naar de stierenvechter toe en vroeg zij om de bevestiging van zijn naam waarop zij hem uitschold voor “hijo de puta”, “criminal” en “asesino” ofwel, hoerenzoon, crimineel en moordenaar en nog enkele andere scheldwoorden.

Een van de mannen kwam daarna bij de vrouw staan en schreeuwde tegen de stierenvechter “A ver si tienes cojones de hacerme a mí lo que le haces a un toro” ofwel “eens kijken of je de ballen hebt om met mij te doen wat je met een stier doet”. Daarop kwam de rest van het gezelschap, een andere man en twee vrouwen, ook naar de tafel toe om de stierenvechter de huid vol te schelden.

Er kwam een einde aan de beledigingen aan het adres van de stierenvechter, die de hele tijd rustig is gebleven, toen diverse vrouwen die in het restaurant aan het eten waren aan de groep mannen en vrouwen vroegen om op te houden met het beledigen van Canales Rivera en zijn vriendin. Op datzelfde moment kwam ook het personeel van het restaurant erbij om de schreeuwende groep weg te sturen. De vriendin van de stierenvechter kreeg daarbij een paniekaanval en besloot om frisse lucht te gaan nemen buiten het restaurant.

Volgens de versie van de stierenvechter zag hij toen dat een van de mannen aan het haar trok van zijn vriendin waarop Canales Rivera haar wilde gaan helpen toen hij, zonder dat hij de kans zag iets te doen, door twee mannen in elkaar werd geslagen totdat een politieagent de vechtpartij kon stoppen en het vijftal wegrende. De stierenvechter raakte gewond aan zijn oog, rechterwang, knie en de heup waarvoor hij naar het ziekenhuis ging voor behandeling.

Meteen na het bezoek aan het ziekenhuis ging Canales Rivera naar de politie om een aanklacht in te dienen voor mishandeling en belediging. Volgens de stierenvechter heeft iedereen recht op zijn of haar mening maar moet het niet zo zijn dat hier fysiek en psychisch geweld bij moeten komen. De stierenvechter vindt het onterecht dat hij en zijn collega stierenvechters continu worden aangevallen voor het beroep wat ze uitvoeren, het doden van stieren voor plezier. Ieder heeft zo zijn/haar eigen mening daarover maar zoiets als dit zouden dierenliefhebbers ook niet moeten doen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 25 reacties
  1. Voor lynchen als volksvermaak ben U helaas wat te laat geboren, vrees ik. Dat was erg populair in de tijd van de KuKluxKlan. Jammer hè?

 1. Stierenvechten, stieren rennen, honden ophangen, beesten laten verhongeren of de puppy’s in de afvalbak dumpen, halal slachten en uiteindelijk gewoon slachten. Allemaal verachtelijk in afnemende schaal terwijl de schaal van ‘noodzaak’ toeneemt. En naarmate een beschaving van een volk toeneemt moeten de gruwelijke uitwassen in dierenleed van bovenaf aangepakt worden. En uiteraard aan de brede basis zoeken naar zo diervriendelijke methoden om ze te slachten. Stierenvechten is gewoon pure marteling en moet zo snel mogelijk afgeschaft worden. Want zolang het stierenvechten door groepen en autoriteiten nog gesteund wordt is het des te moeilijker om de ‘mindere’ vormen van dierenmishandeling aan te pakken.
  Dat een stierenvechter publiekelijk fysiek wordt aangevallen is natuurlijk verkeerd maar ik kan me er wel iets bij voorstellen zeker als men bedenkt dat het verhaal wel weer enigszins ingekleurd zal zijn door de media. Je bent tegenwoordig al ‘in elkaar geslagen’ als je een blauw oog oploopt.

  En ik ben het helemaal eens dat de restaurant eigenaar die de beste man zijn waren voorzet zelf ook wel eens moet gaan nadenken of hij zulke figuren nog wel in zijn tent wilt hebben. Het restaurant moet ook geboycot worden en als dat overal op dezelfde manier gebeurt sterft het fenomeen vanzelf wel een keer uit.

  1. Nu U toch met lijstjes bezig bent: honden ophangen heb ik nog nergens als sport of cultuuruiting gezien. Vorige week verzeilde ik wel in een hanengevecht ergens in Indonesië. Was niet bepaald fris. Het stierenvechten behoort in Spanje, Zuid-Frankrijk en Zuid Amerika nu eenmaal tot een eeuwenoude cultuur. Dat was palingtrekken en het kattenorgel in Nederland ook, evenals het heksenverbranden en het martelen in De Gevangen Poort, maar dat is allemaal afgeschaft en komt pas weer terug nadat we geïslamiseerd zijn. Dus daar hebt U een punt: Beschaving dringt primitieve bloeddorst terug. Maar nu wil ik nog één activiteit noemen die mij hogelijk irriteert in deze discussie: de zogenaamde hippische sport: dressuur en draf- en rensport. Als er nu één manier van mishandeling van dieren HUN HELE LEVEN LANG is, dan is het deze door koninklijke families altijd zo geliefde voorstellingen. Die paarden zien er prachtig uit, maar hun leven lang worden ze geslagen en gedwongen tot onnatuurlijke danspassen door een meid of een knul in jacket met een hoge hoed op. Grotere belediging van het dier dan door berijders in avondkleding ken ik niet. Ik bedoel maar: deze discussie is eindeloos. Ik heb gehoord dat veganisten een heel smerige lichaamslucht verspreiden door al die rottende granen die ze eten. Dus daar ligt de oplossing ook niet. We denken over alles nog eens na.

 2. Oplossing is dit “beroep” nl dierenbeul, afschaffen. Kan de staat dat nu echt niet verbieden ? Wij zijn toch anno 2017 !!! Achterlijke mensen zijn dit die daar plezier en vertier in vinden.

 3. Fran Carlos: Ik sta volledig achter al je artikels, maar goed ik zit hier dan ook al weer 45 jaar en ben goed op de hoogte van jullie gewoonten en geschiedenis. Ik ben helemaal geen voorstander van het stierenvechten en hoop dat dat in de toekomst alleen maar rennen voor de stieren wordt, maar ik zou nooit een stierenvechter uitschelde, laat staan zo’n man in elkaar slaan. De mensen die de wet te buiten gaan hebben maar een slechte opvoeding genoten.

  1. Ach, mijnheer Westerveld. Het wonderlijke is altijd dat de zogenaamde dierenliefhebbers het meest ordinair agressief worden en met dood en ziekte hun medemensen willen bestrijden die bijvoorbeeld een andere opvatting van het stierenvechten hebben. De mens de mens een wolf, zeiden de klassieken al. Dank voor Uw reactie!

 4. Hier is het bewijs dat ook de Spanjaarden de marteling van dieren niet meer kunnen waarderen. Het is niet goed te keuren wat deze mensen deden, maar begrijpen doe ik het wel. Als je van dieren houdt en je weet wat er met de stieren gebeurt, dan word je misselijk van die personen die de martelingen en moord op de stieren doen en gefrustreerd doordat het nog steeds door de overheid toegestaan wordt. Vergüenza nacional!

  1. Kunt U mij even iets uitleggen over de martelingen van stieren die na vijf jaar vrij leven tenslotte in 15 minuten (langer duurt een stierengevecht niet) gedood worden? Kunt U dat even afzetten tegen de miljoenen dieren die na een leven in kisten (kistkalveren) of te nauwe hokken (varkens) 20 uur door Europa gesleept worden in verstikkende veewagens om op liederlijke wijze afgeslacht te worden? En dan verzwijg ik nog even het HALAL slachten van de waarschijnlijk door U zo beschaafd bevriend geachte moslimbroeders. Denkt U wel eens over iets na? Woont U in Spanje?

   1. Het doden van welk dier dan ook, vind ik moord. Martelen van een dier, voor je het vermoord, is nog erger. Gelukkig ben ik veganist en die hier niet aan mee.

   2. Het doden van welk dier dan ook, is verkeerd. Ook dieren die gefokt worden, om door de mens opgegeten te worden, is fout. Ook dieren hebben recht op een goed en fijn leven, of het nu een kip, kat, koe, olifant of stier is. Ik ben veganist een doe niet mee aan de vele moorden en martelingen op dieren.

 5. Jammer dat hij toegang tot het restaurant heeft gekregen. Ik zou zo’n gast als ongewenst bestempelen. Hij zou er bij mij niet eens in komen.
  Om nou te gaan meppen met zo’n iemand dat is ook niet mijn manier van omgaan met een medemens, maar begrijpen kan ik het wel.

  1. Hola Greta! Goed zeg! Prima wijf ben jij! Houd je op deze manier ook de moslimterroristen buiten de deur? Ik heb nog nooit over een torrero gehoord dat hij andere mensen heeft omgebracht, jij wel? Ook nog nooit van hooligans rond een stierengevecht waardoor slachtoffers vielen. Jij wel? Mens, houd toch op met die stomme praatjes!

 6. Dat waren zeker allemaal vegetariërs die zich op de matador stortten en hier sympathie oogsten? Ik had het afgezworen, maar door de mallotige want hypocriete reacties op stierenvechten begin ik weer naar een lidia te verlangen. Met toreros jonger dan dertig, want het moet wel Eros en Thanatos in volstrekt meedogenloze schoonheid blijven.

 7. Zou meer moeten gebeuren, matadors zijn meestal kleine zielige ventjes die zich belangrijk willen voelen door onschuldige stieren te martelen…

  1. Goh,ronn.

   Mooie reactie van je. Toch mooi dat jij dusdanige verheerlijking van geweld doey. Waar is de grens?, Als de buurman de groencontainer niet binnen haalt voor 18u in mekaar trappen?… Enfin. In onze cultuur ga je met mekaar in discussie en kom je ooit tot een compromis. Ook al is men het niet eens met een ander wil datniet zeggen dat je een ander in mekaar kan rossen….

  2. Vervang in deze zin “matadors” door “Marokkanen (of moslims)” en “stieren” door “Westerlingen”. Dan zit U dichter bij de waarheid.

   1. Woon al redelijk lang in Spanje en heb eigenlijk nooit begrepen en zal het ook niet begrijpen, wat de traditie, zoals de Spanjaarden dit omschrijven, stierenvechten inhoudt. Ik weet wel dat ik zeer zeker geen voorstander ben van dit soort traditie´s, maar ik ben hier te gast en vind dat ik mij niet kan en mag bemoeien met de Spaanse traditie´s. Net zo min als ik het prijs zou stellen als een Spaanse resident in Nederland zich gaat bemoeien met onze traditie´s. Vind het ook zeer beneden peil dat zich een groep mensen verlaagd heeft tot het uitschelden en het mishandelen van een stierenvechter. Deze traditie is Spaans erfgoed en degene die men zou moeten aanvallen is de regering, die ervoor gezorgd heeft dat het stierenvechten weer in ere is hersteld. En Fran Carlos zou het ten zeerste op prijs stellen als ook jij je niet verlaagd tot bepaalde uitspraken die niet door de beugel kunnen, ik denk dat ik je niet uit hoef te leggen over het hoe en wat.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken