skip to Main Content
Ikea gaat in 2019 een nieuwe winkel in Almería openen

Ikea gaat in 2019 een nieuwe winkel in Almería openen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Inwoners van de stad Almería en omgeving hoeven vanaf 2019 niet meer naar de Ikea in Murcia of Málaga te rijden als ze de typische Ikea producten willen kopen. Het Zweedse meubelconcern heeft net aangekondigd dat ze de handtekening hebben gezet onder de koopakte van een perceel naast de terreinen waar in de toekomst het nieuwe winkelcentrum Belenram moet komen. Het gaat om een terrein van 22.000 vierkante meter waar men in februari 2018 al wil beginnen met de werkzaamheden.

Nog voor het einde van 2019 moet de Ikea van Almería haar deuren openen voor het Spaanse en buitenlandse publiek. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de Ikea fans die tot nu toe alleen maar hun spullen konden kopen bij de Ikea’s van Murcia en het verder weg gelegen Málaga. Met name de winkel bij het winkelcentrum Nueva Condomina in Murcia, op meer dan twee uur rijden vanuit de stad Almería, trekt jaarlijks duizenden Ikea fans uit de provincie Almería.

Toekomstige winkels

Naast Almería is Ikea nog steeds bezig met de onderhandelingen, die erg stroef verlopen, voor een vestiging bij Alicante en zal binnenkort met de werkzaamheden worden begonnen voor de Ikea van Tarragona, aan de Costa Dorada. Deze winkel zou in augustus 2018 haar deuren moeten openen. Ikea heeft ook altijd aangegeven om een winkel te openen in Granada maar tot nu toe heeft men daar sinds 2015 alleen nog een ophaalpunt waar Ikea klanten hun gekochte spullen kunnen ophalen zonder dat ze helemaal naar de Ikea in Málaga hoeven te rijden.

Lees ook: Alle informatie over IKEA in Spanje

Ikea in Spanje

Op dit moment heeft Ikea 18 winkels in Spanje waarvan 3 nabij Barcelona (te weten Sabadell, Badalona en L’Hospitalet de Llobregat of Gran Vía), 1 winkel in Valencia en 1 winkel in Murcia, een vestiging in Málaga en een Ikea winkel in Jerez de la Frontera en 1 winkel in het nabijgelegen Sevilla. Rondom Madrid liggen tevens 3 winkels (te weten Ensanche de Vallecas, Alcorcón, Sanse) en 1 vestiging in Zaragoza. Valladolid heeft ook haar eigen Ikea winkel net zoals Barakaldo in Baskenland, 1 winkel in Asturias en 1 vestiging in A Coruña. Op Mallorca ligt tevens 1 Ikea met daarnaast op Menorca en Ibiza Ikea ophaalpunten. Datzelfde geldt ook voor de Canarische Eilanden met Ikea winkels op Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote en daarnaast Ikea ophaalpunten en internetbestellingen op alle andere eilanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken