skip to Main Content
Politie Spanje arresteert in Madrid daags voor de World (Gay) Pride drie gevaarlijke terreurverdachten

Politie Spanje arresteert in Madrid daags voor de World (Gay) Pride drie gevaarlijke terreurverdachten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Slechts enkele dagen na de mislukte aanslagen in Brussel en Parijs en nog niet zo lang geleden de aanslagen in Londen en Manchester heeft de Policía Nacional in Madrid drie mannen gearresteerd die gezien worden als terreurverdachten. Volgens de nationale politie is het profiel van een van hen te vergelijken met die van de terroristen in Londen, Manchester en Parijs. Het gaat om Marokkaanse mannen die wellicht van plan waren een zelfmoordaanslag te plegen in Madrid.

Of er echt plannen waren voor een aanslag tijdens bijvoorbeeld WorldPride 2017 in Madrid moet nog onderzocht worden maar in de woning van de 32-jarige jihadist werd een grote collectie islamitische boeken ontdekt waarbij ook een handleiding voor plegers van zelfmoordaanslagen. De verdachte werd samen met een andere terreurverdachte opgepakt op straat waarbij op foto’s en videobeelden te zien is dat beide mannen in lange witte kleding en met een helm op op straat worden gearresteerd.

De 32-jarige Marokkaanse man wordt als hoofdverdachte gezien waarbij deze banden heeft met IS terwijl de twee andere Marokkanen van 38 en 33 jaar gezien worden als volgers die in hetzelfde appartement woonden en door de hoofdverdachte getraind werden. De terreurverdachte had volgens de politie een profiel welke sterk overeenkomt met die van andere terroristen die aanslagen hebben gepleegd in Frankrijk en Groot Brittannië. Naast het voorbereiden van een aanslag zou de man ook bezig zijn met het rekruteren van andere mensen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. De Spaanse politie en Guardia Civil is goed op de hoogte van alles wat er buiten de wet om gebeurd. Er zullen er wel meerdere opgepakt worden als het gaat om terrorisme, drugs, smokkel, enz.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by