skip to Main Content
Een zwembad per 39 inwoners in Spanje
123RF

Een zwembad per 39 inwoners in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Een zwembad per 39 inwoners in Spanje

123RF

MADRID – Er zijn in Spanje meer dan 1,2 miljoen zwembaden te vinden wat dus inhoudt dat er per 39 inwoners een zwembad te vinden is. Ongeveer 100.000 van deze zwembaden zijn publieke zwembaden terwijl de rest privé eigendom is aldus een onderzoek van het Salón Piscina & Wellness Barcelona en de Asociación Española de Profesionales del Sector Piscinas (ASOFAP).

Spanje is het vierde land ter wereld en het tweede land in Europa wat betreft het aantal privé zwembaden waarvan er nu 1.018.000 te vinden zijn. Als men bij dat aantal ook de publieke zwembaden optelt komt het totale aantal zwembaden op bijna 1,2 miljoen uit.

Het merendeel van de zwembaden bevindt zich in urbanisaties of woningcomplexen, hotels en sport installaties. De rest van de zwembaden is te vinden bij landelijk gelegen woningen, waterparken, campings en hydrotherapie centra.

De autonome deelstaten Andalusië, Catalonië en de Comunidad Valenciana zijn de regio’s in Spanje waar de meeste zwembaden te vinden zijn.

De gemiddelde capaciteit van een privé zwembad is 40 kubieke meter terwijl dat bij publieke zwembaden een gemiddelde is van 200 kubieke meter.

88,7% van de zwembaden wordt gevuld met gewoon kraanwater (drinkwater dus) terwijl slechts 1,1% van de zwembaden bestaat uit zout- of zeewater.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hier ook een Zwembad voor de wijk waar de verhuurder ook maandelijks voor betaald, ik ben er nog nooit wezen zwemmen want de sleutel wordt continu gekopieerd en zitten er continu mensen daar die je helemaal niet kent, ze komen met de auto op de kosten van een ander lekker een dagje zwemmen en rotzooi maken. Nu hebben ze dit jaar het slot veranderd naar een electronish slot wat alleen open gaat met een soort van kaart. Wij moeten hem nog gaan ophalen maar zag dat mensen nu de deur wagenwijd openzetten zodat jan en alleman alsnog zo binnen kan wandelen zucht. Echt er wordt best wel veel betaald door de mensen in de omgeving en dan komen andere mensen hoe dan ook gratis van profiteren zodat de officiele bewoners niet eens meer willen zwemmen. Nu is er zoveel geklaagd dat het pasjes systeem er is en er dus geen vreemden meer binnen zouden moeten gaan maar als iemand de deur wijd openzet gaat dat uiteraard helemaal niet goed komen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken