skip to Main Content
Eindelijk …. de zomer gaat officieel beginnen, ook in Spanje!
123RF

Eindelijk …. de zomer gaat officieel beginnen, ook in Spanje!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

De zomer gaat officieel beginnen, ook in Spanje!

123RF

MADRID – Op donderdag 21 juni om 12.07 uur begint de zomer (verano) officieel, ook in Spanje. Het heeft lang geduurd voordat het warm werd in Spanje maar sinds het afgelopen weekend is het kwik gestegen en zal de zon volop schijnen de komende 93 dagen en 15 uur.

Het astronomisch bepaalde begin van de zomer (verano) is de zomerzonnewende op 21 juni op het noordelijk halfrond en op 21 december op het zuidelijk halfrond. De zon gaat dan door het zomerpunt, de zon bereikt die dag de hoogste stand boven de horizon en de dag duurt het langst.

De zomer eindigt met het begin van de herfst (otoño) op 23 september om 3.54 uur ‘s-nachts op het noordelijk halfrond en 20 maart op het zuidelijk halfrond.

Om praktische redenen begint de meteorologische zomer eerder, op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 september respectievelijk 1 maart.

De zomer kenmerkt zich op het noordelijk halfrond door relatief hoge temperaturen, langer daglicht en het vaker voorkomen van onweer, ook in Spanje zoals in de maand augustus waar zomerse (vaak heftige) buien mogelijk zijn.

Verder is er in het eerste deel van de zomer veel bloeiende natuur. De zomer is ook het seizoen met de voor de meeste mensen langste vakantie van het jaar: de zomervakantie die voor Spaanse scholieren bijna drie maanden duurt.

Mocht je alvast vooruit willen kijken, de zomer 2019 zal beginnen op 21 juni om 17.54 uur en in 2020 op 20 juni om 23.43 uur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. “Verder is er in het eerste deel van de zomer veel bloeiende natuur.” Nou, die natuur is meestal bij het begin van de zomer al ver uitgebloeid en begint te verdorren. Het is alleen maar omdat we net een te koud en te nat voorjaar achter de rug hebben dat alles er nog redelijk bij staat. Maar meestal begint in de maand Juni alles al flink te vergelen en is het graan al van de velden.

  2. 25-29 graden zoals de afgelopen maanden is een heerlijk temperatuurtje. Zodra het warmer wordt, wordt het’s nachts weer zweten in bed. Maar ja, es Espana

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken