De Spaanse low cost hogesnelheidstrein AVLO start op 23 juni tussen Madrid en Barcelona

De Spaanse low cost hogesnelheidstrein AVLO start op 23 juni tussen Madrid en Barcelona
Beeld: AVLO Renfe

De Spaanse low cost hogesnelheidstrein AVLO start op 23 juni tussen Madrid en Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eindelijk is het dan zover, de Spaanse low cost variant van de AVE hogesnelheidstrein AVLO begint op woensdag 23 juni te rijden tussen Barcelona en Madrid. De treinkaartjes zijn al sinds 26 januari te koop met als laagste prijs 7 euro voor een enkeltje Madrid-Barcelona of Barcelona-Madrid.

De AVLO is de Spaanse low cost variant van de duurdere maar veel bekendere AVE hogesnelheidstrein van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe. Deze AVLO had op 6 april 2020 de eerste rit tussen Madrid en Barcelona moeten afleggen maar die werd uiteraard vanwege de corona-crisis geannuleerd.

Begin mei is de nieuwe Franse concurrent Ouigo al van start gegaan met de low cost hogesnelheidstrein op het traject Madrid-Barcelona-Madrid maar daar komt nu dus de Spaanse AVLO versie bij als kleine broer van de duurdere AVE.

De AVLO trein gaat vanaf woensdag 23 juni vier keer per dag het traject Madrid-Atocha en Barcelona-Sants afleggen maar gaat op een route verder tot aan Figueres aan de Costa Brava. De eerste AVLO trein vertrekt woensdag 23 juni om 5.35 uur bij het station Figueres-Vilafant terwijl de eerste trein in Madrid-Puerta de Atocha vertrekt om 6.20 uur.

Naast Madrid en Barcelona wordt er op bepaalde routes en tijden ook gestopt in Guadalajara, Calatayud, Zaragoza, Lleida, Tarragona en na Barcelona ook Girona en Figueres. Ga naar de website van AVLO om onderaan de pagina de tijden en stopplaatsen te zien.

De AVLO treinen (Talgo Serie 112) zijn minder luxe dan de AVE treinen en dat is met name te merken in de stoelindeling die slechts in één klasse te vinden is. Zo zal een treinstel 438 stoelen hebben wat 20% meer is dan de AVE treinstellen. 

Verder moet er voor extra service en voorzieningen bijbetaald worden. Maar bij elk treinkaartje is net zoals bij low cost vluchten één stuks handbagage inbegrepen. Kinderen onder 14 jaar kunnen al vanaf 5 euro reizen en er zijn andere speciale kortingen zoals voor grote gezinnen (familias numerosas). De normale treinkaartjes zijn al vanaf 7 euro per traject te koop.

Naarmate de AVLO trein populairder zal worden en ook andere routes gereden gaan worden, zal het aantal stoelen toenemen met de ingebruikname van de Talgo Serie 106 met een capaciteit van 581 stoelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.