Het nachtleven in Spanje is weer geopend maar niet in alle regio’s hetzelfde

Het nachtleven in Spanje is weer geopend maar niet in alle regio’s hetzelfde
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het nachtleven in Spanje heeft al maanden te maken met gesloten pubs, discotheken en clubs maar daar is sinds het afgelopen weekend en deze maandag een eind aan gekomen. Het nachtleven is weer open maar met verschillende corona-regels waaronder de belangrijkste, het dansen is niet of niet overal toegestaan en het mondkapje moet altijd gedragen worden.

Afhankelijk van het aantal besmettingen in de autonome regio mag het nachtleven weer open in Spanje. In tegenstelling tot wat het Ministerie van Volksgezondheid in eerste instantie wilde, mogen de regionale overheden zelf hun sluitingstijden bepalen met als maximum 3 uur ‘s nachts. Als een regio zich in niveau 4 of 3 bevindt mag het nachtleven niet open maar in niveau 2 en 1 mag dat wel.

In de discotheken en pubs mag maximaal 50% van de normale capaciteit aanwezig zijn in niveau 1 en 33% in niveau 2 maar op de terrassen is dat 100% met maximaal 10 personen aan een tafel buiten en maximaal 6 personen binnen. Mensen moeten verplicht aan tafels zitten met een social distance tussen de stoelen van 1,5 meter en mondkapjes moeten altijd gedragen worden behalve uiteraard op het moment van consumptie.

Regio’s

Zoals eerder vermeld mogen de regionale overheden zelf de sluitingstijden bepalen en die verschillen per autonome regio.

Andalusië: Pubs en discotheken/clubs in niveau 1 mogen tot 2 uur open zijn en er mag buiten gedanst worden maar altijd met het mondkapje op.

Aragón: In de autonome regio is het sinds vrijdag 18 juni toegestaan voor pubs en discotheken/clubs tot 3 uur open te zijn.

Asturië: In Asturië mogen de pubs en discotheken/clubs tot 3 uur open zijn maar er mag niet aan de bar gestaan/gezeten worden.

Balearen: Sinds afgelopen zaterdag mag het nachtleven tot 2 uur ‘s nachts open zijn maar er mag zowel binnen als buiten niet gedanst worden.

Canarische Eilanden: Sinds vrijdag 18 juni is het nachtleven op de Canarische Eilanden weer open op die eilanden in niveau 1, te weten Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro waar de horeca om 2 uur moet sluiten.

Cantabrië: Cantabrië is de enige autonome regio van Spanje waar geen vaste sluitingstijden zijn vastgesteld. Dat betekent dat de pre-Covid sluitingstijden gelden.

Catalonië: In Catalonië mag het nachtleven vanaf maandag 21 juni tot maximaal 3.30 uur open zijn.

Castilla-La Mancha: In deze regio mag het nachtleven tot 3 uur ‘s nachts open zijn maar er mag niet aan de bar gedronken worden en er mag binnen niet gedanst worden, buiten dus wel.

Castilië en León: Sinds vrijdag 18 juni mag het nachtleven in deze regio open zijn tot verschillende tijden die al geldig waren voor de corona-crisis, dus of 2 of 3 uur.

Valencia regio: In de Comunidad Valenciana mogen de pubs en discotheken/clubs tot 2 uur ‘s nachts geopend zijn met maximaal 50% binnen en 100% buiten, 6 pers. maximaal aan tafels binnen en 10 personen buiten. Er mag niet gedanst worden en karaoke is niet toegestaan.

Extremadura: De pubs en discotheken/clubs mogen open zijn tot 2 uur maar er mag niet gedronken worden aan de bar en er mag niet gedanst worden.

Galicië: Galicië is een van de weinige autonome regio’s waar het nachtleven tot in principe 1 juli nog gesloten blijft.

Madrid regio: In de hoofdstad en de autonome regio Madrid mag het nachtleven open zijn tot 3 uur maar nieuwe bezoekers worden na 2 uur niet meer toegelaten. Het nuttigen aan de bar mag niet en dansen mag alleen buiten.

Murcia regio: In de Murcia regio mag het nachtleven geopend zijn tot 2 uur ‘s nachts, of beter gezegd, de horeca moet tussen 2 en 6 uur dicht zijn, op dit moment in ieder geval tot 2 juli.

Navarra: In Navarra blijft het nachtleven voorlopig nog gesloten.

Baskenland: In de autonome regio Pais Vasco mag de horeca tot 2 uur ‘s nachts open zijn.

La Rioja: In La Rioja mag de horeca tot 2 uur ‘s nachts geopend zijn, dat geldt ook voor pubs en discotheken/clubs.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.