skip to Main Content
Burgemeester en inwoners Ardales kwaad op tv-makers vanwege de Caminito del Rey

Burgemeester en inwoners Ardales kwaad op tv-makers vanwege de Caminito del Rey

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

volandovoy1MÁLAGA – De inwoners van het dorp Ardales zijn kwaad op tv-presentator Jesus Calleja die afgelopen zondagavond met zijn nieuwe programma “Volando Voy” de Caminito del Rey in de schijnwerpers zette. Het duurde echter niet lang voordat de kersverse burgemeester van Ardales een kwade brief naar de presentator stuurde over het feit dat haar dorp, waar de Caminito del Rey voor 98% doorheen loopt, niet op tv te zien was. Ook Jesus Calleja heeft inmiddels geantwoord op de klacht.

Het nieuwe programma “Volando voy” van de charismatische tv-presentator en avonturier Jesus Calleja begon het seizoen afgelopen zondagavond om 21.30 uur met een uitzending over de Caminito del Rey, gelegen tussen het gehucht El Chorro (Álora) en het dorp Ardales. Het televisieprogramma had er echter voor gekozen om het nabijgelegen dorp Valle de Abdalajís in de belangstelling te plaatsen en daar ook diverse opnames te maken. Vooral dat laatste is bij de burgemeester en inwoners van Ardales in het verkeerde keelgat geschoten.

De Caminito del Rey ligt voor een deel in de gemeente Álora, welke ook niet te zien was in de televisie-uitzending, en Ardales waar niets over gezegd werd. De gemeente van dit laatste dorp heeft maandag een boze brief gestuurd naar het televisiekanaal Cuatro, de producenten van het programma en de presentator die ook een email had ontvangen van de gemeente Ardales. De burgemeester vergeleek het met bijvoorbeeld het filmen van de Sierra Nevada (Granada) en praten over Nerja (Málaga).

Het duurde echter niet lang of de tv-presentator heeft zich verdedigd via zijn Facebook account. Zo wist Jesus Calleja te melden dat het hem speet dat Ardales niet te zien was maar in slechts 70 minuten tijd kan hij niet alles laten zien en werd er een dorp gekozen voor het feest op het plein, puur en alleen vanwege de ligging en andere aspecten die het productieteam hebben bepaald. Daarnaast zegt Calleja dat het programma “Volando voy” niet gaat over het filmen van dorpen, daar zijn al genoeg programma’s van, maar over de relatie tussen techniek met de natuur en avontuur. In dit geval was het belangrijkste van de hele uitzending de Caminito del Rey en de Google Streetview opnames die door enkele inwoners van de streek werden gemaakt in samenwerking met Google.

In een telefoongesprek op de radio hadden de burgemeester en de presentator een gesprek waarbij Jesus Calleja beloofde ooit met camera’s terug te keren naar het dorp Ardales, wanneer dat zal gaan gebeuren is echter nog niet bekend – (Remco Stoffer)

BEKIJK HET TV-PROGRAMMA “VOLANDO VOY” HIER ONLINE

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken