skip to Main Content
Caminito del Rey in Málaga te zien en bewandelen via Google Streetview

Caminito del Rey in Málaga te zien en bewandelen via Google Streetview

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

streetview2ÁLORA – Het inmiddels bekende Caminito del Rey tussen de dorpjes El Chorro en Ardales in de provincie Málaga lijkt de wereld te gaan veroveren. Google Streetview heeft de beelden die zij met de speciale camera’s hebben opgenomen op het wandelpad openbaar gemaakt waardoor mensen over de hele wereld vanuit de luie stoel een eerste impressie kunnen krijgen. Onderaan deze pagina kun je het resultaat bekijken.

Heb je geen tijd, geen zin, vind je het eng, heb je nog geen entreekaart weten te bemachtigen of woon je gewoon te ver weg om eventjes de Caminito del Rey te gaan bewandelen, dan biedt Google Maps de oplossing. Vanaf deze maandag is het mogelijk om via Google Streetview de Caminito te lopen, dat wil zeggen te bekijken via de duizenden foto’s die de camera’s van Google gemaakt hebben.

Via het officiële blog van Google liet de Amerikaanse zoekgigant weten dat het nu mogelijk is de Caminito del Rey te bekijken op je computer, laptop, tablet of smartphone. Google heeft met de Streetview technologie, bestaande uit een rugzak met paal met 15 verschillende camera’s die vanuit verschillende kanten in 360 graden de omgeving van het wandelpad hebben opgenomen, een compleet beeld gegeven van de iets meer dan 4 kilometer wandeling. Elke 2,5 seconden werden er foto’s gemaakt die via een speciale technologie tot een 360 graden beeld zijn omgetoverd.

Via het programma van avonturier Jesus Calleja in zijn nieuwe programma Volando Voy was zondagavond al te zien hoe de technologie werkt en hij bewandelde het pad samen met inwoners van nabijgelegen dorpen die meehielpen met de opnames. Bekijk dat programma (in het Spaans) online via deze link (de moeite waard).

Google Streetview heeft niet alleen het 1,2 kilometer bekende wandelpad in beeld gebracht wat aan de wand hangt, wellicht het bekendste en spectaculairste van allemaal, maar ook de brug en de rest van de Caminito del Rey, in totaal iets meer dan 4 kilometer.

Dus vanaf nu kan iedereen de Caminito del Rey bekijken en min of meer ervaren wat de wandelaars ook zien en meemaken tijdens de echte wandeling. Uiteraard is het bewandelen van de Caminito del Rey in persoon veel interessanter, mooier en indrukwekkender maar met Google Streetview krijg je een geweldig beeld van het wandelpad inhoud en hoe het er uit ziet, ook voor als je nog geen tijd en zin hebt gehad om het echte pad te lopen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken