skip to Main Content
Nederlandse alarmcentrales hebben het druk met o.a. de Spaanse hitte

Nederlandse alarmcentrales hebben het druk met o.a. de Spaanse hitte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

alarmcentrale1MADRID – De bekende alarmcentrales in Nederland hebben het, nu de vakantie voor bijna iedereen in het land begonnen is, erg druk met het afhandelen van problemen of het zoeken naar oplossingen. Deze maandag was het volgens alarmcentrales Eurocross Assistance en ANWB zelfs de drukste dag van het jaar. Buiten de gebruikelijke problemen wordt er nu ook veel gebeld over het extreem warme weer in Spanje.

Normaal gesproken hebben de Nederlandse alarmcentrales het al drukker tijdens de vakantieperiodes vanwege het feit dat iedereen er op uit trekt. Dagelijks ontvangen de hulpverleners meer dan 1.000 telefoontjes vanuit het buitenland waardoor de telefonisten geen tijd hebben voor andere zaken. Zelf moet men namelijk ook veel bellen om oplossingen te vinden voor de veelzijdige problemen.

Naast de heel verdrietige omstandigheden van overlijden of ongevallen, zijn er ook telefoontjes over kwallenbeten, gebroken of gekneusde tenen, armen of benen, uitslag, verbrandingen door zon … de lijst is eigenlijk te lang om op te noemen. Op dit moment wordt er ook veel gebeld door vakantiegangers die in Spanje zijn en die het moeilijk hebben met de extreme hitte op sommige plaatsen. Ondanks de verkoeling van de zee heeft men het toch vaak moeilijk met temperaturen tegen of net boven de 40 graden. Hierdoor ontstaan ademhalingsproblemen, hartkloppingen etc.

Over het algemeen worden de alarmcentrales het meeste gebeld over motorpech op weg naar Spanje waarbij vele vakantiegangers gestrand raken in Frankrijk. Hier wordt dan zo snel mogelijk een oplossing voor gevonden zodat de vakantie toch eventueel door kan gaan. Ook wordt er veel gebeld over maagdarmklachten vanwege het andere eten en de hoge temperaturen en over infecties en oorontstekingen. Mensen doen op vakantie vaak andere dingen als wanneer ze thuis zijn en dat kan een negatief effect hebben op je lichaam – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken