skip to Main Content
De favoriete zomervakantie bestemmingen van de Spanjaarden

De favoriete zomervakantie bestemmingen van de Spanjaarden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

spanjaarden op vakantieMADRID – Het moge duidelijk zijn dat de Spanjaarden ook op vakantie gaan en ondanks het feit dat veel van hen voor de vakanties in eigen land blijven zijn er toch duizenden Spanjaarden die naar het buitenland gaan om te genieten van de cultuur, gastronomie, geschiedenis of stranden. De meest geliefde bestemmingen voor de zomervakantie voor de Spanjaarden zijn Centraal Europa, Italië, Kroatië en de Baltische landen.

De Spanjaarden die gedurende de zomermaanden naar het buitenland op vakantie gaan doen dat veelal in Centraal Europa, met populaire vakantiebestemmingen als Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Zwitserland maar ook Italië, Kroatië en de Baltische landen zoals Estland, Letland en Litouwen. Dit is te lezen in het onderzoek van Mapa Tours volgens de krant 20 Minutos. Meestal wordt voor deze landen gekozen vanwege de cultuur, geschiedenis, gastronomie en omdat de landen niet al te ver zijn en als veilig omschreven worden.

Eigen land

Spanje is en blijft echter een favoriete bestemming voor veel Spanjaarden die eigenlijk alles wat ze willen in eigen land kunnen vinden. Er zijn stranden en meer dan 5.000 kilometer kust, er is prachtige natuur, heerlijke gastronomie, bergen, eilanden, cultuur en monumenten en heel veel geschiedenis. Ander groot voordeel is het feit dat men in eigen land de eigen taal kan speken, zeker omdat men weet dat het Engels bijvoorbeeld niet echt goed gesproken wordt door veel Spanjaarden. Dat is ook een van de redenen dat veel Spanjaarden graag in groepsverband in het buitenland reizen omdat dit makkelijker is.

Cruises

Naast eigen land en eerder genoemde bestemmingen zijn de cruises erg aan populariteit gestegen, zeker nu de prijzen de laatste jaren zijn gedaald en er veel meer aanbod is. Daar komt ook nog eens bij dat Spanje veel havens heeft vanwaar de cruises met hun 7, 14 of 21 daagse reizen beginnen, zoals Barcelona, Málaga, Palma de Mallorca of de Canarische Eilanden. De meeste van deze cruises vinden dan plaats in en rondom de middellandse zee of in de Atlantische Oceaan langs de Afrikaanse kust. Ook de cruises in de zomermaanden langs de kust van de Scandinavische landen zijn erg populair bij de Spanjaarden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken