skip to Main Content
Spaanse voetbalcompetitie verandert van bank(sponsor)

Spaanse voetbalcompetitie verandert van bank(sponsor)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

la liga santander spanjeVOETBAL – Binnenkort gaat de Spaanse La Liga voetbalcompetitie weer van start en een van de grootste wijzigingen zal de naam zijn. Tot nu heette de voetbalcompetitie La Liga BBVA, genoemd naar de bank die als hoofdsponsor fungeerde. Vanaf nu is dat echter de Banco Santander geworden waardoor de naam verandert naar La Liga Santander.

In de volksmond wordt de voetbalcompetitie nog steeds de La Liga genoemd maar officieel wordt de naam veranderd van la Liga BBVA naar La Liga Santander. De Spaanse competitie is dat deze dinsdag overeen gekomen met de bank uit Cantabrië en geldt voorlopig voor de eerstkomende drie jaar met de mogelijkheid om dit met hetzelfde contract een jaar te verlengen.

Sinds het voetbalseizoen 2008/2009 was de BBVA bank uit Bilbao de hoofdsponsor van de Spaanse competitie maar het lijkt erop dat de Banco Santander uit Cantabrië nu meer geld heeft geboden waardoor de La Liga niet anders kon dan van sponsor veranderen.

Toch wordt er ook geschreven dat het bedrag wat Banco Santander betaald lager is dan dat van de BBVA de laatste jaren maar dat de Baskische bank geen interesse meer heeft. Ondanks het feit dat er veel aanbiedingen waren van andere partijen voor veel meer miljoenen dan de aanbieding van de Spaanse bank, heeft de La Liga toch gekozen voor banco Santander als hoofdsponsor.

De naamsverandering zal doorgevoerd gaan worden voor de Primera División, de grootste en belangrijkste, maar ook voor de Segunda (2e) en Tercera (3e) División – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken