skip to Main Content

Champions League in Spanje alleen nog maar te bekijken via BeIN Sports betaaltelevisie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Spanje is met de nieuwe Champions League (CL) deal die vanaf het seizoen 2018/2019 zal ingaan het derde land geworden waar de Europese competitie alleen nog bekeken kan worden indien men daar voor betaald. Samen met Duitsland en Groot Brittannië zullen alle wedstrijden van de CL alleen nog te zien zijn via de kanalen van BeIN Sports welke eigendom zijn in Spanje van Mediapro.

Het is Mediapro gelukt om voor maar liefst 1 miljard euro de televisierechten te kopen voor de Champions League. Tot nu toe was het altijd zo dat een publiek kanaal een van de twee wedstrijden, die van de dinsdagavond, gratis uitzond en de tweede wedstrijd, die van de woensdag, tegen betaling was. Vanaf het seizoen 2018/2019 zullen alle wedstrijden slechts betaald te bekijken zijn waardoor alle CL fans verplicht worden of een abonnement te nemen of om naar een bar te gaan.

In eerste instantie leek het erop dat Mediapro samen met Atresmedia en het Catalaanse TV3 genoeg geld bij elkaar hadden verzameld om de televisierechten te kunnen kopen van de UEFA. Deze laatste vond dat echter niet genoeg waardoor Mediapro alleen met het benodigde geld op de proppen kwam en de Europese voetbalbond de deal sloot met het Spaanse bedrijf.

Mediapro heeft nu in Spanje de rechten van zowel de Champions League alsook de Europa League in handen waarvan de wedstrijden uitgezonden gaan worden via het kanaal BeIN Sports. Dat kanaal is alleen te bekijken als men daar extra voor betaald bij de providers zoals Movistar, Vodafone en Orange of door naar de website beinconnect.es waar je voor 99 euro per jaar alle wedstrijden, ook die van de Spaanse competitie, in Spanje online kunt bekijken, dus via computer, laptop, tablet en smartphone.

Het komende voetbalseizoen in de Champions League 2017/2018 zal nog wel te zien zijn op de normale Spaanse televisie waarbij de “gratis” wedstrijd altijd op dinsdag wordt uitgezonden op Antena3.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Als voetbal alleen bestond uit Champions Leaque, zou ik nooit meer kijken.
  Het zijn over het paard getilde personen, die alleen maar aan geld denken.
  Geef mij maar de landelijke competitie, altijd spanning.
  Ik kijk via internet, alles gratis als ik wil.

 2. oei sorry als ik verkeerd begrepen ben maar ik weet echt niet hoe dit allemaal in elkaar steekt, het was enkel maar een vraagske sorrrrrrrrrrrrryyyyyyyy

 3. Kijk maar eens in de Nederlandse zender programmering dan kan je alle heel belangrijke CL EC en meer voetbal voor niets kijken. RTL4 RTL7 SBS en NPO 1 , 2 en 3 is verplicht door de regering om voor niets door te geven..!! Er zijn betaal zenders ja een ware voetbal fan betaalt dan Veel Nederlanders kunnen het wel betalen. Het is een schande dat In een land als Spanje waar veel mensen van voetbal houden en eigenlijk het geld er niet voor hebben zo op deze manier te straffen Kunnen ze nog wat van leren van andere landen !Ik betaal IN IEDER GEVAL NOOIT . Een voet bal liefhebber. En woon in Spanje

 4. Kijk graag naar voetbal maar heb altijd gezegd dat indien ik er iets moet voor bijbetalen ik dat niet doe.
  Het is gewoon mijn standpunt om dit niet te doen al kost het niet al te veel toch doe ik het niet uit principe. Ben absoluut niet jaloers (dit staat niet in mijn woordenboek) om wat die bobo´s en de voetballers verdienen, ze doen maar alleen werk ik daar niet aan mee.
  Is het niet zo dat je in Nederland en België ook niet iets moet bijbetalen om naar de Champions League te kijken? Weet het niet daarom mijn vraag.

  1. Inderdaad Noel, ook in Nederland en België moet er al een paar jaar voor dit “vertier” betaald worden. Genoeg reden om de blik eens op andere sporten te richten of om lekker naar amateur voetbalwedstrijden te gaan kijken. Het profvoetbal doet zichzelf dadelijk de das om door de absurde bedragen die er tegenwoordig in rond gaan. Maar zoals je zegt, ze doen maar!

   1. Klopt niet !! de champions league en Europa cup zijn nog steeds te zien op Q2 gratis
    de reguliere competitie daar moet je een extra betalen bij telenet of het zou volgend seizoen anders zijn

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken