skip to Main Content

Hittegolf in Noord Europa maar niet in Spanje

Hittegolf in Noord Europa maar niet in Spanje

123rf

MADRID – Men kan zich met de huidige temperaturen in Europa afvragen waarom iemand nog op vakantie zou gaan naar Spanje. Vroeger was het zo dat het zuiden van Europa waaronder dus ook Spanje de regio was waar het zonzeker is. Het noorden van Europa heeft echter te maken met een hittegolf met temperaturen die tot wel 10 graden hoger zijn dan normaal.

In Spanje is het uiteraard ook mooi weer en heeft men zoals elke zomer te maken met hoge temperaturen tot wel 40 graden (en meer). Op vrijdag 20 juli werd de 40 graden niet gehaald maar het scheelde niet veel met de hoogste temperatuur die gemeten werd om 19 uur in de gemeente Coin, provincie Málaga. In dezelfde provincie werd bij het weerstation in de stad een temperatuur gemeten van 38,7 graden en in Montoro in de provincie Córdoba 38,3 graden.

Dit soort temperaturen zijn redelijk normaal te noemen in een julimaand en daarom wordt er niet gesproken van een hittegolf. Dat is in het noorden van Europa wel anders.

Nederland

In Nederland werd op vrijdag 20 juli in Enschede 29,4 graden als hoogste temperatuur gemeten gevolgd door 29,2 graden in Arcen, aldus de website van Weerplaza.

België

In België werd de hoogste temperatuur in de stad Luik gemeten waar het 28,9 graden werd gevolgd door Diest-Schaffen met 27,9 graden en Charleroi met 27,5 graden, aldus de website Meteo-info.

Scandinavië

Nog verder naar het noorden van Europa is het Zweden die het meeste te lijden heeft onder de huidige hittegolf. Alleen in dat land woeden meer dan 50 bosbranden en is er al veel natuur verwoest. Temperaturen zijn ook in Zweden veel hoger dan normaal waarbij het kwik tot 30 graden is gestegen.

Zelfs in Lapland in Finland waar sneeuw en ijs de gewoonste zaak is werd al een temperatuur gemeten van 33 graden. Ook in het noorden van Noorwegen steeg het kwik al diverse keren naar de 30 graden met zelfs een minimumtemperatuur van 25 graden.

Naast het gevaar op bosbranden hebben veel landen ook te maken met een droogte door gebrek aan regen.

Regen in Spanje

Terwijl het in Noord Europa dus erg warm is, worden er ook hoge temperaturen gemeten in het grootste deel van Spanje maar dat is vrij normaal in de zomer. Het regent echter ook in Spanje zoals in het noordwesten en noorden van Spanje in de regio’s Galicië, Asturië en Cantabrië en voor dit weekend wordt ook in het noordoosten regen verwacht zoals in Catalonië en delen van Aragon.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken