skip to Main Content
Nieuwe actie tegen het toerisme met Boycot van fietsverhuur bedrijven in Barcelona
El Periodico

Nieuwe actie tegen het toerisme met Boycot van fietsverhuur bedrijven in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuwe actie tegen het toerisme met Boycot van fietsverhuur bedrijven in Barcelona

El Periodico

BARCELONA – Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag honderden fietsen die voor de verhuur gebruikt worden in Barcelona met kettingen aan de fietsstallingen vastgemaakt. De verantwoordelijken voor deze nieuwe actie tegen het toerisme in de Catalaanse stad zeggen dat ze het hebben gedaan om de groei van private fietsverhuur organisaties tegen te gaan.

Een groep van anonieme inwoners en inwoonsters van Barcelona hebben in het centrum van Barcelona honderden fietsen aan de ketting gelegd. De fietsen werden met kettingen en sloten aan de fietsstallingen vastgemaakt zodat ze geen kant op konden.

Vrijdag overdag werden de sleutels van de sloten door Pere Casas van de extreem linkse en anti-kapitalistische CUP-partij aan de burgemeester overhandigd. Dat gebeurde tijdens een debat over wat te doen aan de acties van o.a. Arran, de jeugdorganisatie van de CUP, tegen het toerisme zoals de meest recente aanval op een toeristenbus in Barcelona.

Tijdens het debat klaagde de CUP over de fietsverhuurbedrijven waarvan het aantal in Barcelona de laatste jaren enorm gegroeid is. Een van de klachten richtte zich op smartphone apps waarbij het mogelijk is private fietsen te huren en vast te leggen aan openbare door de gemeente betaalde fietsstallingen. De CUP-partij zegt dat het hier niet gaat om het zogenaamde “turismofobia”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Belachelijk! Het is juist een geweldig initiatief dat niet alleen bedoeld is voor toeristen maar ook voor de bewoners zelf van Barcelona! Ze zouden gewoon meer fietsstallingen/fietsbeugels moeten neerzetten en that’s it. Ik woon zelf al 10 jaar in Barcelona en heb 3 fietsen voor de deur staan, en ja, de plekken zijn soms bezet door bijv. deze donkey republic bikes. Dit is vrij logisch, want het hele idee erachter is dat je juist overal in Barcelona een fiets kan pakken en dat je dus niet naar een bicing-station o.i.d moet om een fiets op te pikken (deze zijn vaak leeg als je een fiets nodig hebt of als je een bicing-fiets wil terugzetten is de bicing-stalling weer vol en kan je je fiets niet kwijt-niet handig dus!). Het is juist positief dat er steeds meer ciclistas bijkomen in Barcelona en dan gaan ze dat weer boycotten, wat een gezeik.

  2. Wat willen deze activisten bereiken ,geen toeristen meer ??
    De Spanjaarden beseffen nog altijd niet dat ze ,dankzij de buitenlanders een job hebben en geld verdienen .Dat anti toerisme kan veel schade berokkenen aan Spanje ,vooral nu landen als Turkije ,Giekenland …….weer volop aan bod komen en veel vriendelijker en goedkoper zijn

    1. Nou niet iedereen werkt in het toerisme in spanje en niet iedereen leeft wrvan. Barcelona is ook net zoals elke andere stad een plaats waar mensen wonen en werken en dat heeft vaak niets met toerisme te maken. Ik kan me heel goed voorstellen dat men het gehad heeft met het toerisme op plaatsen waar dat niet zo hoort te zijn. In het geval van fietsen is het zo dat er in barcelona ontzettend veel vwrhuurbedrijfjes zijn met of zonder tour waardoor je soms niet meer normaal kunt lopen ergens. Daarnaast gaat het in dit geval om een ander soort verhuur van private fietsen of zoiets. Dus nogmaals, niet iedereen leeft van het toerisme, spanje heeft toch echt wel wat meer.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken