skip to Main Content
Staking Ryanair: Spaanse regering eist minimale dienstverlening tussen de 35 en 100 procent
Stock

Staking Ryanair: Spaanse regering eist minimale dienstverlening tussen de 35 en 100 procent

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Minimale dienstverlening Ryanair staking Spanje

Stock

MADRID – Aangezien de syndicaten van het stakende cabinepersoneel in Spanje en de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair er samen niet uitkomen, heeft de Spaanse regering via het ministerie van Ontwikkeling de beslissing genomen over de minimale dienstverlening gedurende de 48-uurs staking op 25 en 26 juli. Het gaat daarbij dan om die Ryanair vluchten die binnen Spanje plaatsvinden, tussen de verschillende Balearen en Canarische eilanden en ook internationaal met vertrek uit Spanje.

Het Spaanse ministerie van Ontwikkeling (ministerio de Fomento) is van mening dat vanwege het feit dat het hoogseizoen is, de vliegtuigen volgeboekt zijn en het moeilijk is om passagiers om te boeken naar andere vluchten er een uitgebreide minimale dienstverlening moet zijn, volgens de krant El Público.

Dienstverlening

Dat houdt in dat het ministerie voor wat betreft Spaanse vluchten het volgende bepaald heeft wat betreft de minimale dienstverlening ten tijde van de twee dagen stakingen:

100% dienstverlening op de vluchten tussen de eilanden, dus bij vluchten die plaatsvinden tussen de drie eilanden met vliegveld bij de Balearen en de zeven Canarische Eilanden met een vliegveld.

100% dienstverlening op vluchten tussen de Balearen en Canarische eilanden en het Spaanse vasteland en vice versa.

35% tot 59% dienstverlening op vluchten binnen Spanje zoals tussen verschillende steden op het Spaanse vasteland (peninsula).

59% dienstverlening op internationale vluchten met vertrek vanaf Spaanse vliegvelden naar het buitenland. Dat geldt dus in principe niet voor vluchten van het buitenland naar Spanje toe want daar kan het Spaanse ministerie niet over beslissen.

Personeel

De minimale dienstverlening geldt voor al het cabinepersoneel dat werkzaam is in Spanje, dus voor zowel degene die een Spaans contract hebben alsook degene die volgens een Iers contract werken. Het geldt dus voor alle tussen de 1.700 en 1.800 (aantallen verschillen per publicatie in de Spaanse pers) cabinepersoneelsleden die opgeroepen zijn in Spanje om te gaan staken op woensdag 25 en donderdag 26 juli.

Ryanair heeft de getroffen passagiers reeds verwittigd of een vlucht geannuleerd wordt of niet en wat de mogelijkheden zijn in het geval van een omboeking naar een andere vlucht of restitutie van het betaalde bedrag.

Volgens de eigen website van Ryanair zullen er op de twee stakingsdagen alleen al in Spanje 400 vluchten geannuleerd worden en zijn er in totaal tussen de 50.000 en 75.000 reizigers die te maken krijgen met de gevolgen van de stakingen van het cabinepersoneel in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Niet goed dat een regering tussenbeide komt in een sociaal conflict. Hebben ze al eens gehoord van een sociaal bemiddelaar ?

    1. Staken zonder echt te kunnen staken, dat heet tegenwoordig democratie. Je hebt als gewoon mens al bijna niets meer te vertellen. Al onze vrijheden worden ons langzaam ontnomen en vooral langzaam want dan valt het minder op. Vooral door blijven slapen allemaal en op een dag wakker worden en het helemaal te laat is en je geen enkele vrijheden meer hebt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken