Search
menu
Search

Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen van Spanje (uitgedrukt in cijfers)

Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen van Spanje (uitgedrukt in cijfers)
Beeld: Ibiza / 123rf

Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen van Spanje (uitgedrukt in cijfers)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje, een heerlijk vakantieland voor iedereen. Of je nu lekker wil luieren op ‘t strand aan één van de costa’s, op ontdekkingstocht wil gaan op de Canarische Eilanden of het blauwe water wil ontdekken op de Balearen… Het kan hier allemaal! Benieuwd naar de populairste vakantiebestemmingen van Spanje? We hebben het zoekgedrag in Google onderzocht en hier hebben we de volgende conclusies uit getrokken.

Zonvakantie naar de Balearen

De populairste bestemmingen bevinden zich op de Balearen. Wie goedkoop naar Spanje wil, kan voor een aantrekkelijk prijsje naar het prachtige Mallorca. Mallorca is een veelzijdig eiland voor zowel jong als oud waar veel te beleven valt. Zo vind je op dit eiland onder andere schitterende baaitjes, heerlijke tapas restaurants en authentieke dorpjes. Ook voor jongeren is dit eiland zeer geschikt om tot in de vroege uurtjes de gezelligheid op te zoeken. Daarnaast zijn er ook heel veel stranden te vinden met ondiep water, die ideaal zijn voor een familievakantie. Niet zo gek dan ook dat ruim 31.000 mensen per maand een vakantiegerelateerde zoekterm voor Mallorca in Google intoetsen!

Maar Mallorca is niet de populairste vakantiebestemming van Spanje. Die eer gaat naar een ander eiland. Een eiland dat je zeker wel zult kennen. We hebben het natuurlijk over Ibiza!

Zowel vriendengroepen als koppels en gezinnen kunnen hier heerlijk vertoeven. Bezoek de hippiemarkt, bekijk de zonsondergang met Es Vedra op de achtergrond en huur een auto om alle baaitjes af te gaan. Ibiza moet je zeker een keer hebben gezien. Het is dan ook niet voor niets dat meer dan 38.000 mensen per maand geïnteresseerd zijn in een vakantie naar Ibiza.

Winterzon op de Canarische Eilanden

Zeker zijn van goed weer? Boek dan een vakantie naar de Canarische Eilanden. Het is niet echt een bestemming, maar meer een eilandengroep. Toch zoeken ruim 16.500 mensen per maand op een vakantie naar deze plek.  Hoewel het vasteland van Spanje voornamelijk in het voorjaar en in de zomer erg in trek is, zijn de Canarische Eilanden ook zeker geschikt voor een winterzonbestemming. Zo is het hier in de winter vaak nog boven de 20°C en kan het zelfs oplopen tot 25°C. De meest populairste Canarische Eilanden zijn Gran Canaria (21.000 p/m), Tenerife (18.000 p/m) en Lanzarote (9.500 p/m). Tenerife is het grootste Canarische Eiland, waardoor er hier veel te beleven valt. Wie geïnteresseerd is in een vakantie naar Tenerife moet zeker een bezoekje brengen aan de vulkaan Teide. En ook Siam Park mag je zeker niet missen. Dit waterpark wordt al talloze jaren uitgeroepen tot het beste waterpark ter wereld!

Populaire stedentrip bestemmingen

Niet alleen voor zon, zee en strand ben je in Spanje aan het juiste adres… Ook voor een leuke stedentrip! Populaire stedentrip bestemmingen zijn onder andere Valencia (12.500 mensen per maand zoeken op ‘stedentrip Valencia), Barcelona (9.500 p/m) en Sevilla (5.500 p/m). Zo zijn Valencia en Barcelona goed af te wisselen met een strandvakantie, aangezien je hier ook ook kunt relaxen op het strand. Deze Spaanse steden zijn ideaal om de cultuur te ontdekken, te genieten van de Spaanse keuken en rond te dwalen door de gezellige (winkel)straten. Ook Madrid (2.800 p/m) en Malaga (2.300 p/m) zijn er populair onder Nederlanders. Kortom, er valt hier zeker genoeg te doen. Belangrijk gegeven: voor al deze steden hebben we de voetbal gerelateerde zoektermen niet eens meegenomen!

En wat wil men dan doen?

Zoekgedrag zegt een hoop over wat er op een bestemming te doen is. Of, althans, wat men verwacht dat er te doen is. Hierin zie je een duidelijk onderscheid tussen de (zon)vakanties en de stedentrips. Waar men voor zonvakanties zoekt op termen als ‘weer’, ‘auto huren’, ‘all inclusive’ of ‘last minute’, zoekt men voor stedentrips weer op hele andere termen. Zo zoekt men daar juist weer op termen als ‘hotels’, ‘bezienswaardigheden’, ‘vliegtickets’ of ‘airbnb’.

Dus wat is nou de populairste vakantiebestemming van Spanje? We kunnen niet naar het aantal boekingen kijken, maar wel naar het aantal zoekers. Dit zegt in ieder geval genoeg over de interesse. Een ding is wel duidelijk: Ibiza is de Spaanse place to be voor (zon)vakantiegangers!

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?