Search
menu
Search

Nederlander betrokken bij diefstal 1,7 miljoen euro kostende wijnflessen in Extremadura

Nederlander betrokken bij diefstal 1,7 miljoen euro kostende wijnflessen in Extremadura
Beeld: Atrio / web

Nederlander betrokken bij diefstal 1,7 miljoen euro kostende wijnflessen in Extremadura

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁCERES – Na negen maanden onderzoek heeft de Spaanse politie in samenwerking met onder andere de Nederlandse politie en Interpol in Kroatië de verdachten van een van de meest vreemde diefstallen van de laatste jaren kunnen arresteren. We hebben het hier over de diefstal van 45 flessen wijn uit het Michelinster restaurant Atrio in Cáceres (Extremadura). Deze flessen wijn hadden samen een waarde van bijna 1,7 miljoen euro, gestolen door een Roemeense-Nederlander en een Mexicaanse vrouw.

De Spaanse Policía Nacional heeft negen maanden non-stop door heel Europa gezocht naar de twee dieven van 45 zeer exclusieve flessen wijn ter waarde van maar liefst 1.648.500 euro. Een van de flessen was een unieke 19e-eeuwse Bordeaux-wijn (Château d’Yquem) van 310.000 euro. Het gaat volgens het politiebericht om een voormalige Mexicaanse schoonheidskoningin en een Roemeens-Nederlandse man.

Beiden zijn in Kroatië opgepakt toen ze naar Montenegro wilden reizen. Weliswaar is het dieven-duo gearresteerd, de unieke flessen wijn zijn nog niet teruggevonden. De politie gaat door met het onderzoek want het gaat om flessen van onschatbare waarde die hoogstwaarschijnlijk door en wijnkenner met geld zijn gekocht.

Na de diefstal wist de politie al dat het om een echtpaar ging dat met Zwitserse papieren, met pruiken en rare Engelse accenten in het hotel overnachtte en in de nacht van 25 op 26 oktober 2021 erin slaagde 45 extreem dure flessen wijn te stelen. Maandag 25 oktober 2021 om 1.15 uur ‘s nachts vraagt het echtpaar aan de receptioniste of het mogelijk is om wat te eten. Zij zegt dat de keuken op dat tijdstip is gesloten maar ze biedt aan een salade te maken in de keuken en verlaat voor een moment de receptie. De man gaat daarna naar de bodega die een verdieping lager ligt en slaagt erin zonder schade met een eerder gestolen sleutel de magnetische sloten te openen. Het blijkt namelijk dat het echtpaar al twee keer eerder in het hotel en restaurant is geweest.

De beveiligingscamera’s hebben het echtpaar op film vastgelegd maar het is duidelijk dat de dieven het lokaal kennen want ze weten precies waar ze zich moeten positioneren. Uiteindelijk wisten de dieven 45 extreem dure en zeer bijzondere flessen wijn te stelen waarvan de waarde niet te bepalen is.

Onder de gestolen flessen bevindt zich een Château d’Yquem uit 1806 met een waarde van maar liefst 310.000 euro. Maar ook een Romanée Conti met een waarde van 12.000 euro en een Montrachet Grand Cru 1999 Magnum met een waarde van 25.500 euro. Op de 400 pagina’s tellende wijnkaart van het twee Michelin sterren restaurant Atrio staan nog meer wijn-juweeltjes die onbetaalbaar zijn.

wijn 2
Flessen wijn van onschatbare waarde gestolen in Extremadura
In Cáceres in Extremadura hebben de eigenaars van hotel restaurant Atrio te maken gehad met een dieven-film met de diefstal van 45 dure flessen wijn waaronder een fles uit 1806 met een waarde van 150.000 euro.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?