skip to Main Content
Meer dan 37,9 miljoen buitenlandse toeristen tot eind juli in Spanje

Meer dan 37,9 miljoen buitenlandse toeristen tot eind juli in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

toerisme1MADRID – Net zoals voorgaande maanden is ook in de maand juli weer een toeristenrecord verbroken met in totaal 37,9 miljoen buitenlandse vakantiegangers die Spanje bezochten. Het is een nieuw record want in juli 2014 kwamen er nog 36,3 miljoen toeristen naar Spanje, tot dan toe het hoogste aantal in een juli maand. Gedurende de maand juli zelf kwamen er 8,8 miljoen buitenlanders naar het land van zon, strand, feest en cultuur.

Tussen 1 januari en 31 juli kwamen er bijna 38 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje, een 1,7 miljoen meer dan vorig jaar dezelfde periode. In bijna alle nationaliteiten is het aantal toeristen toegenomen en dan met name bij de Britten, Fransen en Duitsers. Ook valt de enorme toename van Amerikanen, Chinezen en Aziaten op. Gedurende de maand juli wordt ook speciaal de groep Nederlandse toeristen genoemd, die met 8,1% gestegen is ten opzichte van vorig jaar juli.

Nationaliteiten

Tot nu toe kwamen er dit jaar alweer 8,7 miljoen Britten naar Spanje voor hun vakantie, een toename van 3,5%. Ook het aantal Fransen steeg met 7,8% naar 6,1 miljoen toeristen terwijl het aantal Duitse toeristen weliswaar toenam maar slechts met 1,3% naar 5,9 miljoen vakantiegangers. Op de vierde plaats staan de toeristen uit de Scandinavische landen waarvan er 2,9 miljoen naar Spanje kwamen.

Nederlanders en Belgen

Nederland staat nog steeds op de vijfde plaats wat betreft aantal toeristen, net achter Italië, met 1,7 miljoen vakantiegangers, een toename van 4,1%. Net achter Nederland komt België met 1,4 miljoen toeristen die Spanje bezochten, een toename van 8,1% tot nu toe dit jaar.

De grootste klimmer is echter de Verenigde Staten van waaruit 21,3% meer Amerikanen Spanje bezochten met een totaal van 893.359 toeristen. De grootste daler zij de Russen die dit jaar al met 37,5% gedaald zijn naar iets meer dan een half miljoen toeristen tot nu toe dit jaar.

Regio’s

Zoals gebruikelijk ging ook dit jaar het grootste deel van de buitenlanders naar Catalonië voor hun vakantie met 9.779.510 bezoekers, een stijging van 5,5% wat goed is voor een kwart van alle buitenlandse toeristen in Spanje. Op nummer twee als bekendste en meest bezochte bestemming staan de Balearen eilanden met 6,5 miljoen personen gevolgd door de Canarische Eilanden met 6,6 miljoen toeristen, respectievelijk stijgingen van 3,9% en 0,9%. Andalusië heeft 5,1 miljoen buitenlanders op bezoek gehad tot nu toe, een stijging van 7,1% ten opzichte van vorig jaar terwijl het aantal bezoekers in de Comunidad Valenciana steeg met 4% naar 3,6 miljoen toeristen.

2014 werd afgesloten met 65 miljoen buitenlandse toeristen, een record en een aantal wat waarschijnlijk dit jaar overtroffen zal worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken